Sjursen og de

Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) har udpeget en ny formand til Rådet for Socialt Udsatte. Valget er faldet på generalsekretær i Caritas Jann Sjursen. Han afløser den 1. januar 2010 rådets nuværende formand, Preben Brandt, der efter otte år på posten har valgt at takke af. Jann Sjursen ser frem til arbejdet med rådet: - Jeg ser frem til sammen med Rådet for Socialt Udsatte at være vagthund og talerør i forhold til de socialt udsatte i vores samfund. Og til at pege på løsninger, der kan forbedre deres vilkår, hvad enten det vedrører lovgivning eller de frivillige organisationers arbejde, tilkendegiver Sjursen i en pressemeddelelse. Jann Sjursen, 46 år, var formand for Kristeligt Folkeparti fra 1990 til 2002, energiminister fra 1993 til 1994 og medlem af Folketinget fra 1998 til 2005.Ritzau (Jens Dige/POLFOTO/Arkiv)
Foto: DIGE JENS/POLFOTO

Sjursen og de

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

socialt udsatte Portræt

Den 46-årige tidligere minister er håndplukket til at lede arbejdet for samfundets udsatte

Da Lars Løkke Rasmussen op til jul skulle præsentere den ny formand for Rådet for Socialt Udsatte, var det med synlig stolthed, at han trak Jann Sjursen op af hatten.

- Han er en kvalificeret og samtidig konstruktiv formand til bekæmpelse af bl.a. "fattigdomslommer" i Danmark, lød de rosende bemærkninger fra statsministeren.

Den 46-årige Jann Sjursen trækker i arbejdstøjet i disse dage. Rådet for Socialt Udsatte består af 12 medlemmer med baggrund i miljøet omkring landets mest udsatte. Den nuværende formand, speciallæge i psykiatri Preben Brandt, har efter otte år valgt at takke af, og indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) havde udset sig generalsekretær i Caritas Jann Sjursen til posten, og da det valg også faldt i statsministerens smag, var dén sag klaret.

Karen Ellemann siger da også, at hun er glad for, at Sjursen har sagt ja tak.

- Rådet er en aktiv stemme i debatten om, hvordan vi kan forbedre forholdene for socialt udsatte grupper. Der er behov for en mand som Sjursen, der kan oversætte brugernes behov til forslag, som kan udvikle vores indsats og tilbud til socialt udsatte. Jeg glæder mig til samarbejdet, siger minister Ellemann.

Som formand vil Jann Sjursen igen indtage en synlig plads i debatten og offentligheden. Mange vil huske ham fra sine 12 år som formand for Kristeligt Folkeparti frem til 2002 og som medlem af Folketinget i syv år.

Han nåede også helt frem i rampelyset, da Poul Nyrup Rasmussen en kold januardag i 1993 præsenterede den kun 29-årige skolelærer som ny energiminister. Han var da formand for Kristeligt Folkeparti, som sikrede sig to poster i Nyrups regering. Den anden gik til Flemming Kofod-Svendsen, som blev boligminister.

Efter knap to år som minister tog Jann Sjursen en pause fra rampelyset, men det politiske var gået i blodet, og i 1998 havde han slidt og kæmpet sig frem til en plads i Folketinget. Han sad han i syv år, inden han til manges overraskelse ved valget i 2005 sagde farvel til landspolitik.

Han følte, at afsavnet fra sin familie - konen Karen og de tre børn på da 16, 12 og 11 år - i Næstved var for stort.

Den følgende tid hører man ikke meget til Sjursen, indtil han i februar 2007 igen stikker hovedet frem i medierne. Han får job som generalsekretær i Caritas Danmark, som har sit bagland i de 52 katolske sogne og landets 22 katolske skoler.

- Ansvaret for medmennesker i de fattige lande har altid været en hjertesag for mig. Derfor er det med stor glæde, at jeg nu kan bruge min erfaring med ulandsarbejde til gavn for Caritas Danmark, sagde han dengang.

Nu skal han så finde plads til endnu en hjertessag: De mange, der må leve i skyggesiden i Danmark.

Sjursen og de

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce