Sjælden hæder til to ildsjæle

Ulla og Peer Maimburg fra Linstrup ved Vejen er hædret for deres humanitære arbejde. Privatfoto

Sjælden hæder til to ildsjæle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Par fra Vejen får skulderklap for hjælp til nødlidende i Polen

Ulla og Peer Maimburg, Linstrup ved Vejen, har modtagen en sjælden hæder. Det er Johanniterordenens fortjensttegn "PUH"(pro utilitate hominum) for menneskehedens bedste.

Johanniterordenen er en gammel kristen ridderorden, der beskæftiger sig med humanitært arbejde.

Det sjældne fortjensttegn blev overrakt af Johanniterordenens Storkommandør, Peter Gabrielsen, Århus. Han fremhævede ved overrækkelsen Ulla og Peer Maimburgs engagement gennem næsten 20 år ved hjælp og støtte til institutioner, hospitaler og herberger i Polen. Da Berlinmuren faldt i 1989, var det bl.a. ved at få handicappede børn fra Polen på ferieophold i Danmark, ligesom parret var med til at arrangerer praktikophold for polsk sundhedspersonale på sønderjyske institutioner.

De fleste hjælpeorganisationer er nu ude af Polen, men Ulla og Peer Maimburg har fastholdt kontakten og hjælpen til børnehjem, plejehjem m.v.  I eget regi har de således arrangeret busture for interesserede og samtidig afleveret indsamlet bl.a. hospitalsudstyr, tøj og møbler.

På efterfølgende busture følges der op på, om det udleverede også bliver brugt, som det skal. Parret har således haft den tilfredsstillelse at se, at indsamlingsarbejdet nytter noget, og at der desværre stadig er brug for hjælp og støtte i vore nabolande.

Hver eneste dag bliver der vasket indsamlet tøj og forsøgt at få fat i det udstyr, institutionerne har behov for.

- Det er helt i Johanniterordenens ånd at hjælpe dem, der har behov, og at den, der har evnen, også har pligten, siger Peter Gabrielsen.

Sjælden hæder til to ildsjæle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce