Seriøs og humoristisk


Seriøs og humoristisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 ÅR: Skuespilleren Kristian Halken fra Fåborg har som freelance skuespiller haft alle slags roller. I morgen fylder han 50 år

HANHAR spillet alt lige fra Polonius i Shakespeares "Hamlet", over Henrik i Holbergs "Mascarade" til korrupt gruppeformand i "Spindoctor", kasseret ægtemand i "Kun en pige" og komisk revyskuespiller i blandt andet Tivoli Revyen.

Fåborgdrengen Kristian Halken kan det hele. Med sin høje ranglede kropsbygning og lidt generte, men sigende mimik brænder han igennem næsten uanset hvilke roller, han spiller.

I dag behøver han da heller ikke længere gå spidsrod hos landets teaterchefer for at få roller. Kalenderen er fuldt booket et år frem.

I morgen er det imidlertid en helt ny rolle, han skal spille. Den dag fylder han nemlig 50 år.

KRISTIAN Halken er født i Horsens, men flyttede som lille dreng med familien til Fåborg.

Her fik hans spirende teaterinteresse god næring, når han spillede med i skolekomedierne, og han vidste med sig selv, at han ville være skuespiller.

Alligevel rejste han efter gymnasiet til Canada, og først ved hjemkomsten søgte han ind på landets tre teaterskoler. Og fik afslag.

Ergo tog han en uddannelse som korrespondent og nåede da også at arbejde som sådan i et par måneder, inden han kom ind på Statens Teaterskole i København. Det var i 1978.

De første seks år var han fast engageret på Odense Teater, inden han valgte det frie, men også hårde liv som freelance skuespiller i København.

Mange år er gået med at vente på telefonens kimen. Alligevel har han ikke fortrudt et sekund, at han valgte freelance tilværelsen. For han hader at blive låst fast i bestemte roller, og insisterer på at gå i nye retninger. Derfor.

DETERDA også gået rigtig godt for den store skuespiller. Forretningen kører godt, og han har efterhånden spillet på samtlige københavnske teatre, været med i flere film herunder "Cirkus Casablanca", "Den sidste færge", "Kun en Pige", "Klinkevals", "Juliane" og er dukket op i TV-serier som "Rejseholdet"og "Langt fra Las Vegas".

- Skuespil er skønt og jeg elsker det. Det er som en mental tilstand, hvor man er den, man spiller, har han tidligere sagt.

Men han siger ikke ja til hvad som helst. Han er meget kritisk med hvilke roller han vælger, og er ikke på rollelisten bare for at få en rolle eller for at blive kendt. Gjorde han det, ville han hurtigt få ondt i maven eller blive for usynlig, mener han.

Kristian Halken vil heller ikke lade sig begrænse af sin fysik - han er tæt på de to meter - og den rene komiske rolle, bryder han sig ikke om. Efter eget udsagn er han alt for stor, og kan overhovedet ikke parodiere.

Skal han selv vælge, foretrækker han seriøse roller, hvor han også kan bruge sin humor.

TRODSSINstore succes på teaterscenerne, er Kristian Halken relativ ukendt i den brede befolkning. Det er til dels selvforskyldt, for han giver sjældent interviews og bryder sig heller ikke ret meget om at tale om sit privatliv. Det er han alt for genert og blufærdig til.

Det er dog en offentlig hemmelighed, at han er far til tre børn, gift med en cand.mag., der også skriver dramatik. Og ja - hun har skrevet et stykke, som ægtemanden efter planerne skal være med i næste år - men foreløbig er det en velbevaret hemmelighed!

Når der ikke står skuespiller i panden på Kristian Halken, er han læsehest om en hals, ivrig tennisspiller og motionscyklist på vejene omkring hjemmet i Espergærde, hvor han lader op.
kristian halken
Født den 3. april 1955 i Horsens.

Opvokset i Fåborg.

Vestfyns Gymnasium 1974. Derefter studieophold i Canada.

Statens Teaterskole 1978-81.

Seks år på Odense Teater.

Freelance skuespiller siden 1988.

Gift med Karen Jacobsen. Tre børn.

Bor i Espergærde.

Seriøs og humoristisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce