Martin Bonnén er ankermand bag det ny rygcenter på Brandts i Odense
Som mangeårig kapsejler i de hurtige X-både er Martin Bonnén vant til hård konkurrence og til at tænke og handle strategisk.

Samme egenskaber gør han nu brug af på landjorden som chef i den private sundhedssektor. Han har siden november 2004 været administrerende direktør for det private Center for Rygkirurgi A/S i Hellerup, og i disse uger er han ankermand på opførelsen af et lignende rygcenter i Odense.

Det får til huse i den del af Brandts, der ligger ud til Pantheonsgade, og skal efter planen åbne til oktober i år. Det skal kunne håndtere 800 operationer om året og vil få omkring 50 medarbejdere på fuld tid.

Det nye privatejede rygcenter bliver en filial eller afdeling af Center for Rygkirurgi i Hellerup. Bag centret i Hellerup står tre erfarne og anerkendte rygspecialister nemlig overlæge Peter Blyme og overlæge, dr. med. Thomas Kiær, som begge er speciallæger i ortopædkirurgi, samt overlæge, dr. med. Svend Erik Børgesen, der er speciallæge i neurokirurgi.

Det er tanken at drive de to centre i Hellerup og Odense i meget nært samarbejde, og til oktober, når dørene slås op i Odense, skal en filialdirektør have det daglige ansvar på Brandts.

Indtil da er det den 52-årige Martin Bonnén, der samler trådene i Odense samtidig med, at han styrer rygcenteret i Hellerup. Det giver en del rejseaktivitet, men det kender han alt til fra sin hidtidige erhvervskarriere.

Martin Bonnén er sønderjyde, født og opvokset i Sønderborg, og rejste som ung til København for at læse til civilingeniør. Da han i 1982 var færdig på DTU, gik han straks ind i it-branchen og arbejdede bl.a. med salg og markedsføring i teleindustrien og boede i USA et halvt års tid i 90'erne.

Belæsset med viden og erfaringer fra it-verdenen valgte han for nogle år siden at skifte til sundhedssektoren. Det er her, han finder de udfordringer og de vækstbetingelser, som han tidligere fandt og dyrkede i it-branchen.

Martin Bonnén har også haft fart på i sin fritid som kapsejler. Han har sejlet de hurtige X-både og bl.a. været formand for Dansk X-99 Klub. I dag er han medejer af Farr 40, som ligger i Hellerup Havn, og som jævnligt bliver luftet ved større stævner i det skrappe Farr-felt, som også tæller kronprins Frederiks båd, som han har fået foræret af Harboe i Skælskør.

Den aktive sygehus-chef skal også dele sin sparsomme fritid med familien hjemme på Frederiksberg. Den tæller hans kone, som er tilknyttet Københavns Universitet og parrets to børn på seks og ti år.
  • Fyens Stiftstidende