Sand ifølge Sand

Kaare Sand (th) med truckeren Rene fra "Reportagen" om truckere på jagt efter kærligheden.

Sand ifølge Sand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TV-INTERVIEW: Kaare Sand er bedst kendt for sin rolle som vært på en række reportageprogrammer. Men han har også sunget latino-rock og stiftet en radioklub

Vært på TV Danmarks "Reportagen" Kaare Sand, mødes indimellem med sin radioklub fra de gode, gamle dage. Klubben består blandt andre af Kurt Strand, Trine Gregorius og Anders Bech-Jessen, som Kaare Sand lavede radio sammen med firserne.

- Vi mødes og snakker om gamle dage. Vi er sådan lidt nedsmeltede, vi er de indebrændte, og så sidder vi og brokker os sammen. Det er rigtig hyggeligt.

- Vi holder sammen og prøver at støtte hinanden. Kærestesorger, problemer i ægteskabet, alt bliver vendt, fortæller Kaare Sand med det særegne langsomme og tålmodige tonefald, som de fleste seere efterhånden kender ganske godt fra blandt andet "Timer", "Sagen Ifølge Sand" og senest "Reportagen" på TV Danmark.

For alle tre programmer gælder det, at kameraet med Kaare Sand som fast guide opsøger alle afkroge af Danmark for at fortælle en god historie. Allerhelst med almindelige mennesker, for det er dem, journalisten finder mest fascinerende.

- Fordi det er mennesker af kød og blod med hjerter, der banker for noget. Jeg har altid godt kunnet lide at snakke med folk. Ikke nødvendigvis enormt højtravende, men om, hvordan livet spænder af, hvor man kan få billige øl, og hvornår FCK spiller næste gang, forklarer Kaare Sand.

Han har altid kunnet lide at snakke, også som barn. Han voksede op i Lyngby sammen med sine to søskende i et pænt middelklassehjem, hvor faren var arkitekt og moren sygeplejerske.

Vild med radio

- Vi blev sendt på Bagsværd Kostskole, for dengang ville middelklassen have, at deres børn var finere end de andre, fortæller journalisten med et sukkende grin.

Men kostskolen var ikke et hit hos den unge Kaare Sand.

- Det var en ret streng skole, og jeg havde det ikke godt rent psykisk. Jeg hadede faktisk at gå i skole, jeg kunne meget bedre lide at lege. Men jeg var nok egentlig også rimelig doven, erkender journalisten.

Det ændrede sig hurtigt, da han efter sin realeksamen kom ud og arbejde på fabrik og hurtigt opdagede, at det faktisk var ret hårdt.

Så han begyndte på universite- tet. Samtidig spillede han musik i latinorock orkestret Zambassa.

- Jeg spillede guitar og syntes selv, jeg var ret god. Jeg var også forsanger og skrev nogle af teksterne, og det var så sjovt, husker Kaare Sand.

Under en af deres turneer rundt i landet blev Zambassa interviewet i Østjyllands Radio, og her fik Kaare Sand pludselig øjnene op for journalistikken.

- Jeg blev vildt tiltrukket af at lave radio, og det var en helt ny verden, der åbnede sig for mig, forklarer journalisten.

Han blev freelancer på Danmarks Radio, hvor han mødte sin famøse radioklub. Siden 1997 har han lavet tv-reportager, og det har han tænkt sig at blive ved med. På trods af, at han godt kan mærke, at han er fyldt 48 år.
kaare sand
48 år

Uddannet cand. mag. i dansk og film fra Københavns Universitet i 1984

Kom i mesterlære som journalist i Danmarks Radio under Mik Schack, der introducerede ham til reportage-genren.

Har blandt andet lavet "Go Danmark" på P3, "Sagen ifølge Sand" på DR, "48 Timer" og senest "Reportagen" på TV Danmark.

Bor i Rødovre med hustruen Anne Dorte, deres datter på 19 og sønnen på 12 år.

Grædende børn gør ondt

- Jeg er ikke bange for at blive gammel, men det er da sjovere at være lidt frisk. Jeg er stadig frisk, men reparationsalderen er nok kommet. Man skal hyppigere til tandlæge og man får ondt i ryggen, erkender Kaare Sand og fortsætter:

- Men det er jo ikke et arbejde for mig, for jeg synes, det er sjovt. Og jeg bliver ved indtil det øjeblik, hvor jeg står op en morgen og ikke har lyst, fastslår han. Selvom det betyder, at han er meget væk fra familien i Rødovre, der tæller konen Anne Dorte og deres to børn på 19 og 12 år.

- Jeg er for meget væk hjemmefra, og det er noget møg. Man burde nyde tiden bedre, og de er da også trætte af det. Vi har snakket om det mange gange, men jeg kan ikke holde op, jeg brænder stadig for det, forklarer Kaare Sand. Han kan også mærke, at alderen har sat sit tydelige aftryk, både på arbejdslivet og privatsfæren.

- Jeg er blevet mere tolerant og blød. I gamle dage var jeg nok mere aggressiv. Jeg er blevet mere rund, og jeg kan for eksempel ikke tåle børn, der græder. Det gør ondt indeni, erkender han næsten forlegent og tilstår, at myten om mænd, der bliver sentimentale med alderen, holder stik.

- Jeg kan endda få tårer i øjnene over en eller anden Hollywood film. For eksempel er jeg vild med Pretty Woman, griner Kaare Sand.

Sand ifølge Sand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce