Sælger i oplevelser

Elektromekaniker og nuværende direktør i Danbillet, samt City-wine+, Dan Mikkelsen fylder 60 år torsdag.
Foto: John Fredy

Sælger i oplevelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dan Mikkelsen fra Danbillet og City-wine+ i Odense fylder 60 år torsdag

En kold januardag 2001 slog Dan Mikkelsen døre og luger op til Danbillet i Overgade i Odense.

Kort tid før havde hans nye selskab købt Danartist Billetcenter, fordi han ville realisere sine planer - og drømme - om at skabe et billetsalgssted, der kunne hjælpe folk til at få store oplevelser i fortrinsvis sport og kultur.

Det viste sig at være et pletskud af den gamle fodboldspiller, der trådte sine første støvler i OB, men senere spillede i Korsløkke Boldklub, hvor han også var leder.

Når Dan Mikkelsen torsdag fylder 60 år, kan han glæde sig over at være direktør i både Danbillet og Citywine+, der deler adresse i Overgade 12 i hjertet af Odense.

Firmaet ejes af Calwin, Odense Sport & Event samt Lymi Holding - bag det selskab står Dan Mikkelsen og hans kone Hanne Lysemose, der er en engageret medarbejder i alle afdelinger.

Siden Citywine+ for fire år siden blev en integreret del af billetbutikken, har den afdeling udviklet sig enormt. Det viser sig, at salg af billetter og vine samt kaffe og delikatesser går i spænd sammen under samme tag ud fra chefens filosofi om, at "sælge oplevelser for alle sanser"

Han forhandlede for nylig en "historisk aftale" på plads og nu er Danbillet leveringsdygtig af billetter, der udbydes af BILLETnet, Billetlugen og Billetlugen, BilletByen og Fynsbilletten. Derved går ingen forgæves efter billetter til stort set alle kultur- og sportsbegivenheder i dette land.

Dan Mikkelsen, der er odenseaner med stort O, voksede op i Lahnsgade. Han er kendt for sit altid gode humør, sine visionære indspark, og især i fodboldkredse har han slået sine folder.

Da byrådet i 1966 rådede til, at Boldklubben Thor (Nyborgvej) blev slået sammen med Korsløkke på Østerbæksvej, var unge Mikkelsen sin klubs repræsentant og Poul Skov var Thor's. Det endte med, at en ny klub, B 67 blev stiftet.

Flere år efter kom Dan Mikkelsen i ledelsen i OB's første professionelle afdeling, OFI A/S (Odense Fodbold International), hvor OB takket være Kjeld Poulsens Formureforvaltning A/S, trådte de første spæde skridt i den professionelle fodboldverden og et væsentligt stykke fodboldhistorie blev skrevet. Fra den tid husker Dan Mikkelsen bl.a., da han før OB's første EC-kamp mod Real Madrid var med til at forhandle, hvad han i dag kalder "en flot millionaftale" på plads med det statslige spanske tv-selskab.

Dan Mikkelsen er uddannet elektromekaniker. Han blev under militærtjeneste radiotekniker og var servicechef i cirka 25 år i kopimaskinefirmaet Xerox.

Siden 1982 stod han for afvikling af OB's kampe på Odense Stadion i samarbejde med kommunen, og da han fik tilbudt stillingen som byens første stadionchef, slog han til. Her var han med i en arbejdsgruppe, der udviklede stadion og senere blev til Fionia Park, og da han var med til at udvikle moderne billetsystemer til stadion, var grundlaget til Danbillet formet.

Dan Mikkelsen har i samspil med sin hustru suppleret billetterne med vinsalg og de har med energi skabt egen import vingårde i Sydfrankrig, Italien og Chile. For nylig besøgte han og en nyansat medarbejder flere vingårde i Chile.

Fritiden bruger han bl.a. i sommerhuset ved Horne eller tirsdag og fredag morgen tidlig, hvor han mødes med saunavennerne i svømmehallen, for "når jeg har været dér, behøver jeg ikke læse avisen"

Dan Mikkelsen er den mest sikre tilskuer på Fionia Park. Ti minutter efter pausen forlader han sin plads på Carlsberg Tribunen og går ind på et kontor for at aflæse de såkaldte billetscannere. Derved når han frem til, hvor mange, der har set OB's helte. Når tallet er givet videre til speakeren, kan han i ro og mag gå tilbage og se kampen færdig.

Reception

torsdag kl. 12 til 15 i "Citykælderen", Overgade 12, Odense C.
Odense.Dan Mikkelsen.
Odense.Dan Mikkelsen.
Foto: John Fredy

Sælger i oplevelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce