Rutineret fodboldstjerne i Europas top fylder 30

Fodboldspiller Line Røddik fylder 30 år onsdag den 31. januar 2018.. (Foto: KHAN TARIQ MIKKEL/Scanpix 2018)

Rutineret fodboldstjerne i Europas top fylder 30

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Line Røddik Hansen, der fylder 30 år onsdag den 31. januar, er den mest rutinerede aktive landsholdsspiller. Hun har rundet 132 kampe i rødt og hvidt mange af dem som anfører - siden debuten som 18-årig.

I dagligdagen er hun desuden en del af forsvarskæden hos det spanske tophold FC Barcelona, og tidligere har hun vundet mesterskaber i både Danmark og Sverige med Brøndby, Tyresö og Rosengård.

Præstationerne på klub- og landsholdsplan medvirkede til, at hun blev kåret som Årets Fodboldspiller i Danmark i 2010.

Karrieren som en af Danmarks få fuldtidsprofessionelle kvinder i fodbold har også ført Line Røddik forbi sportens mest succesrige klub i Europa, Olympique Lyon.

Det blev dog kortvarigt, da hun valgte at følge sit princip om at ville spille fast i en bærende rolle. Det førte hende sydpå til fodboldmekkaet Barcelona, hvor de gerne ville satse på danskerens kvaliteter.

De franske mestre er dog igen på dagsordenen, da Line Røddik Hansen og holdkammeraterne snart tørner ind i hendes eksklub i en Champions League-kvartfinale.

En guldmedalje i den prestigefyldte turnering er et af hendes karrieremål. Kommer den i hus, vil den skinne om kap med den EM-sølvmedalje, hun vandt i sommeren 2017, hvor kun værtsnationen Holland stod imellem de danske kvinder og et europamesterskab.

Når støvlerne en dag pakkes væk, regner Line Røddik Hansen med at fortsætte inden for sporten. Hun har suppleret karrieren på banen med en kandidatgrad inden for sportsvidenskab og har desuden en trænerlicens.

- Måske vil jeg gerne ind i idrættens forskerverden, måske arbejde med optimering af præstationer hos idrætsudøvere. At kunne blande det teoretiske med det praktiske ville være optimalt, har hun tidligere fortalt til Jyllands-Posten.

Og det må gerne være tilbage i Danmark, sagde hun i samme interview. Karrieren, der startede i IF Skjold i Birkerød, er foregået i udlandet siden 2010. (Ritzau)

Rutineret fodboldstjerne i Europas top fylder 30

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce