Royal præst fylder 80

Christian Todberg. Polfoto

Royal præst fylder 80

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere royale præst med det gode humør og den skarpe tunge fylder år. Christian Thodberg var dronningens private præst gennem 33 år

København: Christian Thodberg, som i 2008 stoppede med at være dronning Margrethes private præst, fylder 80 år den 7. februar.

Thodberg har været kongelig konfessionarius siden 1975. Han har konfirmeret både kronprins Frederik, prins Joachim og prinsesse Alexandra inden hendes bryllup med prins Joachim. Det var også Thodberg, der døbte prins Joachim og prinsesse Alexandras to sønner, prins Nikolai og prins Felix.

Christian Thodberg, der har ry for at være et muntert, humoristisk og usnobbet menneske, voksede op som søn af en sognepræst fra Vridsted i Midtjylland, Åkjærs Sogn. Han har også flere gange kritiseret pressens ivrige jagt på kongefamilien. I forbindelse med Mary Donaldson og kronprins Frederiks forlovelse advarede han blandt andet den danske presse mod at gentage det, som Thodberg beskrev som pressens forargelige kapløb om at være først med nyheden om prinsesse Alexandras graviditet.

I en alder af 26 år blev Christian Thodberg i 1955 cand.theol. med udmærkelse. Præstegerningen startede ved Jægersborg Kirke, hvor han blev hjælpepræst. Derefter blev han viceefor ved Studentergården og adjunkt ved Københavns Universitets filosofiske fakultet. I 1964 bad daværende kirkeminister Bodil Koch ham om at blive den første rektor for den nyoprettede præstehøjskole i Løgumkloster, hvor folkekirkepræster kan komme på efteruddannelse. I 1973 blev hofpræsten udnævnt til professor i praktisk teologi ved Aarhus Universitet. Siden 1972 har Christian Thodberg desuden været hjælpepræst i Aarhus Domkirke, men det stoppede han også med sidste år.

/ritzau/

Royal præst fylder 80

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce