Rotary-hæder til humlefolk

Præsident for Odense Rotary Klub Poul Foss Michelsen i midten flankeres af de to nyudnævnte Paul Harris Fellows, Ole Bjørn til venstre, og Peder Pedersen, til højre.
Foto: : Kim Rune

Rotary-hæder til humlefolk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERRASKELSE: Peder Pedersen og Ole Bjørn fra kulturcentret Humlemagasinet i Harndrup udnævnt til Paul Harris Fellows

- Helt fantastisk. Det havde jeg slet ikke ventet eller tænkt på. Jeg troede bare, at jeg skulle ind og holde foredrag om H.C. Andersen!

Initiativtageren til Humlemagasinet i Harndrup, Peder Pedersen, var tydeligt glædeligt overrasket, da han og hans nærmeste medarbejder Ole Bjørn som de første ikke rotarianere blev udnævnt til Paul Harris Fellows - en særlig Rotary-hæder opkaldt efter den amerikanske stifter.

Det skete på First Grand Hotel i Odense i anledning af Rotary Internationals 100 års og H. C. Andersens 200 års fødselsdag.

Også hans tro hjælper og følgesvend, Ole Bjørn, der især passer Humlemagasinets haver, var overrasket over den uventede hæder:

- Jeg plejer jo ikke sådan at stille op til fotografering, bemærkede han.

Særlig udmærkelse

- I bestyrelsen har vi besluttet at udnævne én eller flere ikke-rotarianerre til Poul Harris Fellow som en særlig udmærkelse til personer, der i deres virke går ind for Rotarys idealer om at tjene andre i sit personlige forhold, sit arbejde og sit samfundsvirke. Herudover har vi det kriterium, at kandidater kan forbindes med en HCA-indsats, sagde præsidenten for Odense Rotary Klub, Poul Foss Michelsen, ved udnævnelsen.

Han motiverede valget af de to med, at de har skabt et imponerende kulturcenter i Harndrup med udstillinger, museer og haver.

Galleri og besøgshaver

I 1990 omdannede de det gamle Vestfyens Humlemagasin til et galleri, og igennem årene har de samme sted etableret besøgshaver over forskellige temaer på fire tønder land. Nu er de i gang med yderligere en udvidelse på seks tønder land med en udsigtshøj. I 2001 åbnede de et humlemuseum, og på 100 årsdagen for digteren Sigfred Pedersens fødsel den 10. marts 2003 indviede de Sigfred Pedersen Museet.

Hæderspris-modtagerne arrangerer også en række kulturelle foredrag i private stuer med servering af kaffe/te og Humlemagasinets specialitet "Prinsesse Marie-lagkagen", ligesom de laver kulturelle udflugter til både ind- og udland.

I år har de sat særlig fokus på H.C. Andersen med en stor udstilling ,"H.C. Andersen og de kongelige", og foredrag om den berømte eventyrdigter.

Idealistiske ildsjæle

- I gør det hele på non-profit basis og på et rent idealistisk grundlag. I får ingen vederlag for jeres arbejde, og foredragshonorar går direkte til Humlemagasinet og Sigfred Pedersen Museets Fond. Kort og godt: I er to idealistiske ildsjæle, som opfylder Rotarys idealer om at tjene andre, sagde Rotary-præsidenten.

Hidtil er det mest Peder Pedersen, der har tegnet foretagenet, som da han i 2003 blev kåret til "Årets Fynbo".

- Men uden Ole som makker, tror jeg ikke, at du var blevet "Årets Fynbo". Da vi ved, at I supplerer hinanden, vil Odense Rotary hermed udnævne jer begge til Paul Harris Fellows, tilføjede Poul Foss Michelsen, inden han overrakte de to hædersgæster et diplom, et emblem og en medalje.

De var ikke sene til at dele hædren med de cirka 30 andre frivillige og ulønnede hjælpere i foreningen for Humlemagasinet, som tæller godt 300 medlemmer.

Rotary-hæder til humlefolk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce