Rolighed skiftede fra landmand til sundhed

Tidligere minister Arne Rolighed fylder 70 år fredag d. 2. juni. Foto: Mogens Ladegaard/Scanpix

Rolighed skiftede fra landmand til sundhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arne Rolighed, der fredag den 2. juni fylder 70 år, ville være landmand på den fædrene gård. Han kom ud at tjene som 13-årig. Men som FN-soldat i Cypern fik han en leversygdom. Han skiftede kurs, kom på højskole, tog hf og ville videreuddanne sig.

Så han læste statskundskab som mange topembedsmænd og -politikere. Arne Rolighed blev i 1980 færdig som kandidat i statskundskab fra Aarhus Universitet.

- Det ligner et højskoleophold i statskundskab. Vi har politologi, sociologi, nationaløkonomi, jura og historie. Det er et sjovt studie. Det er sammensat af en række andre fag. Derfor får vi den brede tilgang, siger Arne Rolighed.

Sundhed har skabt hans karriere. I 1984 blev han chef for planlægning af sygehusforvaltningen i Aarhus Amt. Fem år senere blev han amtets sygehusdirektør, som han forblev i 10 år.

- I Aarhus Amt er jeg glad for, at jeg var med til at lave samarbejdet om Aarhus Universitetshospital. Vi dannede en fælles ledelse for sygehusene og det sundhedsvidenskabelige fakultet, siger Arne Rolighed.

I 2000 skiftede han til administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse.

- Vi fik mange kræftplaner. Men vi fik især indført, at kræft skal behandles som en akutsygdom, siger Arne Rolighed.

2000-2001 tog han en timeout fra organisationen og var sundhedsminister under Poul Nyrup Rasmussens (S) sidste regering.

- Som minister blev jeg kendt for, at den med størst behov for behandling skal til først, mener Arne Rolighed.

Da Nyrup i 2001 tabte magten til Anders Fogh Rasmussen (V), vendte Arne Rolighed tilbage til Kræftens Bekæmpelse. Her var han chef indtil 2010.

Som pensionist arbejder han for ældres forhold. Han er formand for Rude Strand seniorhøjskole for folk "oppe i alderen". Her kan de ældre lære nyt og få suppleret netværket, forklarer fødselaren.

Arne Rolighed er gift med Dagmar. De har datteren Katrine og to børnebørn, Jonathan og William. (ritzau)

Rolighed skiftede fra landmand til sundhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce