Navnligt

By-premiere januar 2019

Mandag er der premiere på den 10. og sidste "Revy i Teltet - på Herrens mark". Nærmere bestemt det naturskønne hundelufter-eldorado, H.C. Andersen Skoven, tæt ved Utzons Allé i sydøst.

Sune Krintel, medejer, tekstforfatter, komponist og kapelmester, fortæller, at revyen nu rykker de fire kilometer ind til Odense for "på manges opfordring at forvandle teltrevyen til vinterrevyen".

- Nu har vi haft vores læretid, så nu er det på tide, vi sælger teltet og bliver en del af Odenses kulturliv, mener Sune Krintel, der ejer revyen sammen med sin hustru Anja Torp Due Krintel, som igen i år er en del af skuespillerholdet. Sammen med blandt andre Kirsten Siggaard.

- Det bliver en kæmpe udfordring, når vi flytter ind i en central, kendt adresse og vi regner med at opføre den første revy i byen 16. til 26. januar - men først i 2019. Så har vi god tid til at lave noget, som vi kan være bekendt. Folk vil jo gerne grine og hygge i en kold og mørk tid. 

Havfruen lover tørvejr

H.C. Andersen Festspillene har sluttet en regnvåd sæson med "Den Lille Havfrue" og lidt over 20.000 gæster. Flot. Derimod ventes ingen vejrproblemer, når anden del af festspil-foreningens 50 års jubilæum markeres med tre forestillinger 25. og 26. august i Odense Koncerthus - under H.C. Andersen Festivals. Et cadeau til havfrue-holdets 75 talentfulde børn og unge, der skal opføre original-forestillingen sammen med Odense Symfoniorkester, som dirigeres af Andreas Vetö.

 

De leder efter Emil

"Emil fra Lønneberg" holder gris derhjemme og laver skarnsstreger, som ofte misforstås, f.eks. når han hejser sin lillesøster op i flagstangen, fordi hun så gerne vil se Mariannelund. Inderst inde har Emil et hjerte af guld - og nu er HCA Festspillene på jagt efter en "rigtig Emil", der skal lave skarnsstreger på Magasinet.

- Der er premiere 10. januar 2018 og audition søndag 13. august på Teaterskolen Toppen, Slotsgade i Odense, fortæller formanden Rune Kallager. - Vi skal bruge 20 spillere og dansere mellem 10 og 65 år. 

- Hvorfor gøre som de andre, spørger Brian Arnold, odenseaneren, der snoede overskægget og sang alle John Mogensens klassikere på karaokeanlægget hjemme i kælderen.

Med overskæg, mørkt fuldskæg og genert smil på læben fortalte folk meget passende, at han lignede salig John Mogensen, der døde for 40 år siden - og hvis sange lever i bedste velgående. Da Brian Arnold kom op fra kælderen, dannede han og gode venner bandet Danmarks John.

- Nu er vi mærkeligt nok efterspurgt til privatfester og på tivoli- og markedspladser. Dén udvikling havde vi slet ikke set komme. Og jeg som ikke kan synge, men jeg gør mit bedste, lover Brian Arnold, der lørdag inviterer på en musikalsk cykletur fra Lotzes Have. Afgang klokken 9.30.

- Vi spænder instrumenterne fast på en Long John, på en Christiania-cykel og en budcykel, og så serverer vi rundstykker og hjemmebagte brunsvigere til de første 50 medcyklister, fortæller han. 

Derefter cykler kortegen ud i byen med fuld musik og giver små koncerter ved Grønttorvet, Klosterkroen, Kong Volmer, Bryggeriet Flakhaven, Christian Firtal, UBN og Sir Club. Og hvem ved, måske "Ensomhedens Gade nummer 9". 

  • fyens.dk