Radikal blæksprutte


Radikal blæksprutte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JUBILÆUM: For 25 år siden sagde skoleleder Kirsten Eis-Hansen ja til at passe telefonen hos FO i Odense
HUN HAR nærmest blæksprutteagtige evner til at klare store og små opgaver mellem hinanden. Og når det rigtigt brænder på med travlhed og mange bolde i luften, så er skoleleder Kirsten Eis-Hansen, Nørrevænget 22, Odense C, udmærket klar over, at et godt grin kan gøre underværker.

Kirsten Eis-Hansen vidste egentlig ikke så meget om, hvad det med tiden kom til at medføre, da hun sagde ja til at passe telefonen for det dengang næsten nyoprettede Folkeligt Oplysningsforbund i Odense. Netop i dag er det 25 år siden, og det skyldes ikke mindst hendes fortjeneste, at oplysningsforbundet med tætte forbindelser til de radikale siden har udviklet sig markant.

FO hører til blandt de store, når det gælder tilbud om aftenskole- og fritidsundervisning i Odense. Som en slags målestok kan nævnes, at der er tilknyttet langt over 100 lærere til at klare den mangeartede undervisning.

HELTTILFÆLDIGT var det nok ikke, at Kirsten Eis-Hansen blev ansat hos netop FO. Som datter af husmand Anders Nielsen, Flødstrup, er hun ud af god, radikal slægt. Han var både formand for de radikale på Fyn og medlem af partiets hovedbestyrelse, og datteren har såmænd en fortid som kasserer for partiorganisationen ni Odense.

Efter syv års skolegang i Langtved kom Kirsten Eis-Hansen i huset og på efterskole i Ringe. Hun tog en kontoruddannelse i Odense, arbejdede som kontorassistent i Vejle og Århus og var på højskole i Rødding.

Da hun mødte sin mand, Ole, flyttede parret til Odense. Her arbejdede hun på Teknisk Skole i nogle år, men ankomsten af døtrene Lone og Mette gjorde, at hun fra starten af 1970'erne valgte rollen som hjemmeløbende husmor.

DETVAREDE til helt nøjagtigt den 1. august 1979. Fra den dato sagde Kirsten Eis-Hansen ja til at passe telefonen for FO, og det begyndte under små forhold i beskedne lokaler i Holsedore midt i den fynske hovedstad.

Kirsten Eis-Hansen havde regnet med et overkommeligt job med at stå for administrationen af nogle ganske få hold. Men hun blev hurtigt klogere.

I løbet af en kort årrække udviklede FO i Odense sig til en rigtig aftenskole, og omfanget af arbejdet fulgte med. Titlen skoleleder kom til at passe i fuldt omfang. Der blev meget at holde styr på, og det klarer Kirsten Eis-Hansen i stiv arm. Fra sin faste plads på kontoret i nu Vestergade sørger hun for, at tingene fungerer.

Det gælder naturligvis for de mange elever og ikke mindst i den daglige kontakt med underviserne. Som leder bliver Kirsten Eis-Hansen karakteriseret som utrolig opmærksom. Hun har styr på telefonnumre, fødselsdage og familier, og hun husker at spørge til dem.

I SITDAGLIGE virke står Kirsten Eis-Hansen for åbenhed i mere end en forstand. Således er hun åben for nye tiltag og ideer og ikke bange for at få dem afprøvet. Hun følger udviklingen på aftenskoleområdet nøje, og FOi Odense skal helst være på forkant med udviklingen.

Det hænger naturligvis også sammen med den konkurrence, der er på "markedet" med de øvrige oplysningsforbund. Dertil kommer, at netop den form for folkeoplysning gennem de senere år har været udsat for politiske nedskæringer, så det kan mærkes.

Kirsten Eis-Hansen betragter det nærmest som en slags udfordring at få mere ud af færre penge, men hun bryder sig på ingen måde om den situation, som nedskæringerne bringer specielt lærerne i. For dem er det blevet sværere med større usikkerhed, og efter bedste evne forsøger hun at hjælpe.

Kollegialt nyder Kirsten Eis-Hansen tillid i branchen. Hun sidder i det lokale folkeoplysningsudvalg som repræsentant for de forskellige folkeoplysningsforbund, og også i FO på landsplan bliver hendes viden og indsigt udnyttet.

MEDENYDERST travl hverdag er der behov for at slappe af. Ferierne tilbringer Kirsten Eis-Hansen gerne sammen med familien i sommerhuset eller på rejse. Det gælder for eksempel besøg i Kina, de baltiske lande, Italien og Belgien samt en safaritur til Kenya. Godt nok er det ferie, men skolelederen fra Odense har alligevel antennerne ude. Måske kan nogle af oplevelserne bruges i FO-regi.

På hjemmebane har Kirsten Eis-Hansen sammen med mand og døtre ydet en stor indsats hos FPF. Det har naturligt ført til medlemskab af Sct. Georgsgildet.

Reception fredag den 20. august kl. 13-15 hos FO, Vestergade 37, Odense C.

Radikal blæksprutte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce