Projekt-direktøren


Projekt-direktøren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns tidligere sygehusdirektør Niels Mortensen i spidsen for det ny giganthospital

Han har arbejdet i blandt andet København, Nykøbing Sjælland, Odense og Vejle - og fremover skal hans skrivebord stå på Odense Universitetshospital.

Her kan Niels Mortensen sætte sig med titel af projektdirektør, og dermed leder af et gigantprojekt til otte milliarder kroner og med en byggetid på 8-10 år.

Den 57-årig topembedsmand vender hermed tilbage til det Fyn, han måtte forlade med udgangen af 2006, da hans arbejdsgiver Fyns Amt blev opslugt i Region Syddanmark.

Niels Mortensen havde siden 1997 været direktør for sundhedsområdet i Fyns Amt med Amtsgården i Odense som kommandocentral.

Da amtet slukkede og lukkede, blev Niels Mortensen tilknyttet ledelsen i Region Syddanmark. Han har haft titlen af it-direktør og passet sit arbejde fra regionens store hovedsæde i Vejle.

Med sit nye chefjob får han væsentlig kortere til og fra sit hjem i Nyborg. Som nævnt skal han som projektdirektør have sit første kontor på OUH, men det er planen, at han hurtigst muligt rykker ud på den kommende byggeplads i det sydlige Odense.

Niels Mortensen får det overordnede ansvar for et af Danmarks største sygehusbyggerier nogensinde. Giganthospitalet skal opføres nær Syddansk Universitet, hvor der er let adgang til den fynske motorvej. Prisen anslås at blive på over otte milliarder kroner - svarende til en halv Storebæltsbro.

- Det nye universitetshospital skal være det flotte flagskib i Region Syddanmarks sundhedsvæsen. Og vi er overbevist om, at Niels Mortensen er den rette mand til at føre den ambition ud i livet. Netop til den opgave er Niels Mortensen det tungeste skyts, vi har, siger Kjeld Zacho Jørgensen og Jens Elkjær, der er henholdsvis administrerende direktør og sundhedsdirektør i Region Syddanmark.

De to ønsker også, at Niels Mortensen går i gang med arbejdet i Odense så hurtigt som muligt, og derfor vil Kjeld Zacho tage sig af it-direktørens opgaver, indtil en ny chef er fundet.

Niels Mortensen har 30 års erfaring i sundheds- og sygehusvæsnet i Danmark med i bagagen. Han blev cand. polit. fra Københavns Universitet i 1977, og var de følgende tre år ansat i Sygehusforvaltningen i Vestsjællands Amt.

I 1981-82 tog han en afstikker til Den Almindelige Danske Lægeforening som fuldmægtig, men vendte tilbage til sygehusvæsnet på Vestsjælland.

I 1986-88 var han sygehuschef på Amtshospitalet i Nykøbing Sjælland, og blev så forvaltningschef og senere sundhedsdirektør i Vestsjællands Amt. Han boede i denne årrække i Sorø sammen med sin kone og parrets fire børn.

Fyns Amt skulle i 1997 have ny sundhedsdirektør, og valget faldt på den erfarne Niels Mortensen fra den anden side af Storebælt. Han løb i de følgende år ind i en række udfordringer i det fynske sygehusvæsen. Han skulle altid søge at balancere mellem politikernes beslutninger og kravene fra personalegrupper og borgere.

Der blev stiller store krav til hans evner og erfaring som administrator, og ikke sjældent gik han sine egne veje, når der skulle findes løsninger. Nedskæringer på bl.a. sygehusene i Nyborg og Assens var blandt de varme kartofler, som amtets politikere trygt lod simre på hans direktørbord i tillid til, at han nok skulle finde en løsning.

Projekt-direktøren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce