Professoren

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Professoren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

fra Veflinge Portræt

Søren Holm har løst opgaver verden rundt, men basen er gården ved Veflinge nær Odense

Professor Søren Holm fra Veflinge har haft sin internationale løbebane på hele to fronter.

Dels i universitetets verden, hvor han stadig er tilknyttet Syddansk Universitet i Odense, dels inden for udviklingsbistand, hvor han nu mest følger med fra sidelinjen.

Som en lille krølle på halen har han også været aktiv som gårdejer. Det er en lille sjov historie, som går tilbage til 1972, da han efter to år som ansat i Verdensbanken i Washington D.C. vendte hjem til Danmark og ville bosætte sig på Fyn.

Hans valg faldt på en gård på Rugårdsvej ved Veflinge, og dengang sagde reglerne, at hvis en sådan havde et tilliggende på mere end fem hektar, skulle man være gårdejer.

Altså tog han også denne hædrende titel side om side med cand. polit., lektor og professor fra hans akademiske cv.

Søren Holm fylder lørdag 70 år, og det sker med fuld fart på sit universitetsliv. I fjor blev han ansat som professor ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultets Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi på Syddansk Universitet i Odense med én særlig opgave: Han skulle medvirke til at udvikle en master­uddannelse i Hospital Ward Management.

Det har han så gjort, og uddannelsen er skudt af sted her i august 2009 med ham som en af drivkræfterne.

Søren Holms egen akademiske karriere begyndte i 1964, da han var færdig som cand. polit. ved Københavns Universitet. Han havde udlængsel i blodet, og tilbragte en tid i San Francisco for at tage en ph.d. ved det højt anerkendte Berkeley University.

Med dén i hus krydsede han det amerikanske kontinent og blev ansat i Verdensbankens hovedsæde i Washing­ton D.C. Her arbejdede han med udviklingsbistand, og han fortsatte med at løse konsulentopgaver for en række organisationer som bl.a. Danida, EU og Asian Development Bank.

Konsulentarbejdet medførte en omfattende rejseaktivitet med ophold af kortere varighed flere steder ude i verden, mens basen var gården i Veflinge på Fyn.

Sin universitets-karriere har Søren Holm haft i Odense og i Århus. Han blev i 1974 ansat som lektor i erhvervsøkonomi ved Odense Universitet, og i 1987 blev han udnævnt til professor ved Århus Handelshøjskoles institut for virksomhedsledelse.

I perioden 1977-87 var han medlem af Statens Samfundsvidenskabelige Forskningsråd og i tre år var han formand for Rådet for Udviklingsforskning. Han er stadig en aktiv debattør, når emner som reform af sygehusvæsnet bringes op, og i bl.a. denne avis har han advarende løftet pegefingeren til politikerne mod at lukke sygehuse og lave supersygehuse, før alle konsekvenser er undersøgt.

Professoren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce