Professor med øje for fællesskabet fylder 70

Per Kongshøj Madsen, der 25. maj fylder 70 år, har været formand for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd siden 2006. Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Professor med øje for fællesskabet fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere end 200 bøger og videnskabelige artikler, der bærer hans navn.

Det er dermed noget af et fingeraftryk, Per Kongshøj Madsen, der lørdag den 25. maj fylder 70 år, har sat på økonomi- og arbejdsmarkedsforskningen.

Også i medierne har han været en hyppig gæst med kommentarer og perspektiver til de seneste udviklinger på jobmarkedet eller i samfundsøkonomien.

Siden 2006 har det blandt andet været i rollen som formand for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) - en post, som Per Kongshøj Madsen fortsat indtager.

Her er han med til at profilere institutionen som en modvægt til modelberegningerne fra Finansministeriet, når det gælder politiske forslag.

Han sidder også stadig som AE's medlem af Det Økonomiske Råd, der rådgiver regeringen om de offentlige finanser.

Per Kongshøj Madsen har i sit professionelle liv brugt det meste af tiden på at tale om fleksibilitet og mobilitet på arbejdsmarkedet.

Han betegnes som hovedpersonen bag introduktionen af begrebet flexicurity i Danmark - et begreb, som Danmark er berømmet for overalt i Europa.

I hans formandstid har AE sat spot på den offentlige service og udviklingen i uligheden i Danmark.

Professoren er en type, der tror på fællesskabets idealer og sættes fokus på forhold i samfundet som fattigdom og marginalisering.

Efter endt uddannelse som økonom i 1973 arbejdede han tre årtier på Institut for Statskundskab på Københavns Universitet.

I 2005 hoppede han så over til Carma - Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet - som professor. Siden 2017 har titlen været professor emeritus.

Fritiden bruges blandt andet på sejlsport med udgangspunkt i vestsjællandske Skælskør, hvor han også bor. /ritzau

Professor med øje for fællesskabet fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce