Professor Peter Roepstorff fylder 75


Professor Peter Roepstorff fylder 75

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Professor, dr.h.c., Peter Roepstorff, Fredericia, bliver 75 år lørdag den 10. juni.

Han er en af pionererne inden for en metode til proteinanalyse, kaldet massespektrometri. Da han begyndte på det i 1967, blev det betragtet som helt umuligt.

I et samarbejde med fysikere på Uppsala Universitet lykkedes det at få et gennembrud for metoden omkring 1980, og i dag er det en standardmetode i proteinlaboratorier og bioteknologiske virksomheder verden over.

Roepstorff flyttede til det daværende Odense Universitet (nu Syddansk Universitet) i 1974, hvor han grundlagde proteinforskningsgruppen, der gennem årene voksede til omkring 60 medarbejdere og studerende.

Han ledede gruppen frem til 2006 for at kunne hellige sig sin forskning herunder deltagelse i Galathea 3-ekspeditionen, hvilket var opfyldelsen af en drengedrøm.

Han deltog med et projekt, hvor der skulle findes fluorescerende (lysende) proteiner i tropiske koralrev. Det medførte, at han måtte genoptage en af sin ungdoms aktiviteter, dykning.

På samme tid gik han på deltid, 20 timer om ugen, for at kunne hellige sig andre interesser, driften af sit skovbrug, sejlads og jagt samt et utal af børnebørn.

Roepstorff har været gæsteprofessor i Brasilien og Kina. Gennem sine brasilianske kontakter er han blevet involveret i analyser af mærkværdige giftige dyr og planter, et spændende felt.

I Kina er han involveret i Sino Danish Center (et dansk-kinesisk universitet) som principal coordinator for life science.

Han rejser til udlandet mange gange hvert år og har ca. tre rejsemåneder om året.

Hans ansættelse som professor på SDU er netop blevet forlænget endnu to år. (Berlingske)

Professor Peter Roepstorff fylder 75

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce