Professor Eva Steiness fylder 75 år

Eva Steiness fylder 75 år.
Foto: Kristian Brasen/Scanpix Danmark

Professor Eva Steiness fylder 75 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75 Tirsdag den 4. oktober fylder professoren, direktøren og foregangskvinden Eva Steiness 75 år, og hun arbejder stadig i toppen af den medicinalindustri, hvor hun i så mange år har besiddet en lang række lederposter.

Hun blev den første kvindelige dekan ved Det Lægevidenskabelige Fakultet. Senere blev hun landets første kvindelige professor på det lægevidenskabelige område, inden hun også erobrede erhvervslivet og blev den første kvinde på en toppost som forskningsdirektør hos medicinalgiganten Lundbeck.

Titlen som dekan opnåede hun tilbage i 1982, mens titlen som professor kom i 1985, hvorefter hun for alvor trådte ind i den private medicinalelite i Lundbeck, hvor stillingen som forskningsdirektør blev underskrevet i 1989.

Siden dengang er der sket meget, og Eva Steiness har i over 25 år bevæget sig i de allerøverste sfærer af medicinens verden, både fagligt og professionelt.

Fagligt er hun flere gange blevet fremhævet som en ekstremt dygtig forsker, og hun er kærligt blevet kaldt "lykkepillens moder" for sin direkte rolle som chefen bag antidepressivpræparatet Cipramil, der blev godkendt og udbredt i både USA og Europa.

Lykkepillens succes kunne tydeligt mærkes i Lundbeck, der voksede eksplosivt, og Eva Steiness blev rykket op i direktionen som koncerndirektør. Den første kvindelige af slagsen.

Fem år senere kom det så til et uventet brud mellem Steiness og Lundbeck, hvorefter hun byggede den bioteknologiske koncern Zealand Pharmaceuticals op fra bunden.

I 2009 kom der endnu et overraskende farvel, og hovedpersonen gik videre med New Pharma, som hun i dag ejer, mens hun samtidig nyder en titel som CEO hos Serodus og sidder i bestyrelsen hos Phlogo ApS.

Eva Steiness er desuden på listen over stifterne af den borgerlig-liberale tænketank Cepos, hvor hun igen skinner igennem som en af få kvinder blandt en majoritet af mandenavne. (ritzau)

Professor Eva Steiness fylder 75 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce