Problemknuser på plejecenter

Rita Stuhr har en diplomuddannelse med sig i bagagen, men nok så vigtigt også mange års praktisk erfaring fra ældreplejen.
Foto: Hans Sturesson

Problemknuser på plejecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stenstrup Plejecenter har trukket store overskrifter, men dem har den nye sektionsleder intet med at gøre. Rita Stuhr tegner fremtiden

STENSTRUP: Hvis der er problemer, så ringer vi bare efter Rita.

Der har naturligvis ikke været tale om nogen formuleret forholdsordre, men på chefgangen i Svendborg Kommunes socialforvaltning lå Rita Stuhrs navn lige for, hvis der opstod akutte problemer et eller andet sted i systemet. Men den går ikke længere, for nu er den 54-årige Rita Stuhr blevet udnævt til sektionsleder på Stenstrup Plejecenter, og her bliver hun - siger hun ret overbevisende endda.

Uden for det midlertidige kontor knokler håndværkerne får at få det store plejecenter-byggeri færdigt. Vi er enige om ikke at nævne ordene »skandale« og »million-overskridelser«, for dem har Rita Stuhr hverken lod eller del i. Hun er ansat til at få det store moderne center, der når det står færdigt både rummer ældreboliger, plejeafsnit, aflastning samt genoptræning, cafeteria og en aktivitetsafdeling, til at fungere, og det er netop her hendes store styrke ligger; at få ting til at fungere.

Svær at komme udenom

Derfor blev Rita Stuhr også flittigt brugt i Svendborg kommune til at løse specialopgaver. F.eks. på Aldersro, på demensafdelingen på Tåsinge eller i de udekørende grupper, og det var også som konstitueret, at Rita Stuhr blev sendt til Stenstrup for at styre plejecentret under den store udbygning. Hun blev så glad for stedet, og de muligheder hun så i det fuldt udbyggede center, at hun søgte stillingen som sektionsleder, da den blev slået op, og hende havde de svært ved at komme udenom inde på chefgangen. Endnu en gang lå navnet Rita Stuhr lige for.

Efter et år som konstitueret kunne hun derfor forleden kalde sig »rigtig« sektionsleder, og som sådan viser hun stolt rundt på plececentret, der tegner til at blive fantastisk for de borgere, der skal bruge det, og de medarbejdere, der skal arbejder her.

- Jeg kan godt lide at få sat tingene i system og få tilrettelagt en optimal hverdag for borgerne, de pårørende og personalet, siger den nyudnævnte leder, der ud over mange års praktisk erfaring fra ældreplejen også har suppleret med en teoretisk uddannelse. For fem år siden tog Rita Stuhr en diplomuddannelse i ledelse og organisation på Forvaltningshøjskolen sideløbende med, at hun passede sit job på Aldersro.

- Det var hårdt, men også meget givende. De ting, jeg lærte der, er gode redskaber i min hverdag, siger Rita Stuhr.

Synlig og direkte leder

Hun lægger ikke skjul på, at hun godt kan lide at være leder og have ansvar, og hun har heller ikke noget imod at blive kaldt en problemknuser. Hun er en synlig og meget direkte leder.

- Jeg tror ikke, der er mange der er i tvivl om, hvad jeg står for. Det ligger mig meget på sinde i forhold til medarbejdere, borgerne her på stedet og de pårørende, at vi viser hinanden respekt. Hvis vi optræder anstændigt, opnår vi sammen gode resultater. Derfor har nøgleordene for mig altid været respekt og værdighed, siger Rita Stuhr, der synes, det er ekstra spændende at starte noget nyt op, som tilfældet er i Stenstrup, fordi det giver hende mulighed for at sætte et kraftigt fingeraftryk; bl.a. når det gælder personalet.

Ideelle rammer

- Jeg plejer at have en god mavefornemmelse for, hvad det er for medarbejdere jeg gerne vil have ansat. Et sted som her betyder personalet alt. Vi har fået ideelle rammer. Dem skal vi udfylde bedst muligt, siger Rita Stuhr, der efter mange år som leder er sig fuldt bevidst, at problemer ikke kan undgås. Men langt hen ad vejen kan man forebygge ved at tage dem i opløbet, før de tårner sig op. Her kommer synligheden ind i billedet. Selv om der er meget administrativt arbejde forbundet med et lederjob på et center med 70 ansatte, 58 borgere samt pårørendegrupper og frivilliggrupper, holder Rita Stuhr ugentlige møder med medarbejderne for at have en finger på pulsen.

Rita Stuhr er født i Vejstrup, og hun gik med en drøm om at få sig et kontorjob. Derfor tog hun på handelsskolen, men det stod hende forholdsvis hurtigt klart, at et stillesiddende kontorjob nok ikke var hende. I et feriejob på et plejehjem fik hun smag for plejen, og hun har aldrig fortrudt, at hun valgte at gå den vej, først som sygehjælper og plejehjemsassistent i Gudme Kommune og på Svendborg Sygehus og siden 1990 som hjemmehjemsleder i Svendborg kommune, hvor man fik øje på hendes talent for at løse problemer, og nu har hun så taget skridtet fuldt ud og fået »sit eget« plejecenter i Stenstrup, hvor problemerne - dem vi ikke vil nævne - ligger før Rita Stuhrs tid.

Hun tager sig af fremtiden.

Problemknuser på plejecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce