Pris til prostata-formand


Pris til prostata-formand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Midt i en ophedet diskussion for eller imod en oplysningskampagne om prostatakræft får kampagnens bagmand, Poul Erik Pyndt, Men's Health Prisen. Poul Erik Pyndt er formand for Prostatacancer Patientforeningen og får prisen for sit arbejde med at sætte fokus på en overset sygdom.

Prostatacancer Patientforeningen, PROPA, er røget ud i et mediestormvejr på grund af foreningens oplysningskampagne om prostatakræft. Under overskriften 'Hyppig vandladningstrang kan skyldes prostatakræft' oplyser foreningen om symptomerne på sygdommen og opfordrer mændene til at gå til lægen.

Forsvaret for kampagnen er, at 7 ud af 10 danske mænd, som får prostatakræft, kommer for sent til lægen til, at de kan få den helbredende operation eller strålebehandling. Samtidig ved 8 ud af 10 danske mænd over 50 år for lidt om sygdommen.

Poul Erik Pyndt er 65 år og fik selv konstateret prostatakræft i 2002. Han kom til læge før kræften havde spredt sig ud over selve prostata, så han kunne i 2003 få en helbredende operation. I 2005 blev han formand for den hurtigt voksende patientforening, PROPA. Under Poul Erik Pyndts ledelse er PROPA vokset til en forening med 2300 medlemmer, som nu er i stand til både at bruge 1,5 millioner kroner på en oplysningskampagne og præge den sundhedspolitiske dagsorden.

Poul Erik Pyndt kender til sundhedsverdenen fra sit tidligere job, som vicedirektør for medicinalindustriens brancheorganisation, Lægemiddelindustriforeningen.

Pris til prostata-formand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce