Pris til fynsk kok


Pris til fynsk kok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KERTEMINDE: Champagneprisen - Danmarks største gastronomiske hæder - tilfalder i 2009 restauratør og kok Puk Lyskjær Larsen, der på 24. år driver restaurant »Rudolf Mathis« i Kerteminde med sin hustru Ursula Plato. Han er af årgang 1955 og er oplært af en trio af Danmarks skrappeste køkkenchefer: Roy Hurtigkarl, Michel Michaud og Jens Peter Kolbeck, der alle har præget ham i klassisk fransk retning, hvortil Puk Lyskjær Larsen så senere har tilføjet sin egen kreative personlighed.

Allerede i læretiden sidst i 70?erne vidste han, at han en dag ville »hjem« til Kerteminde og åbne sin egen restaurant. Der skulle dog tages nogle seje træk med myndighederne, før »Rudolf Mathis« kunne slå dørene op i maj 1985. Restauranten er opkaldt efter hans to oldefædre Hans Rudolf og Niels Mathis, der begge var aktive i samme Kerteminde Havn, som blev restaurantens adresse.

Siden 1985 har Puk Lyskjær Larsen ved dygtighed og fantasi fået »Rudolf Mathis« placeret i den absolutte top blandt de bedste danske spisesteder, ja, helt nøjagtigt har »Rudolf Mathis« i årevis ligget blandt de bedste af de bedste i håndbogen »Danmarks bedste Spisesteder«.

Forklaringen er enkel: På »Rudolf Mathis«, der har undertitlen Fiskerestaurant, oplever man klassisk fransk gastronomi tilsat fynsk fornuft og Puks fantasi. Han er ikke til badutspring og klovnerier, men arbejder stilfærdigt, stilsikkert og altid pålideligt. Bedre fiskeretter fås ikke i Danmark, hvad enten de kommer fra ovnen, fra panden, fra gryden eller fra Puks berømte trækulsgrill.

Bag Champagneprisen, der fra i år er hævet til 50.000 kroner, står de fem champagnehuse Ayala, Deutz, Louis-Roederer, Mailly og Pol Roger. Prisen uddeles i år for 11. gang. Den overrækkes officielt ved en festlighed på »Rudolf Mathis« fredag den 15. maj af repræsentanter fra Det Danske Gastronomiske Akademi og livsstilsmagasinet SMAG & BEHAG.

Ved samme lejlighed udkommer 18. årgang af »Danmarks bedste Spisesteder«.

Pris til fynsk kok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce