Pris til børnenes Barrett

Sigurd Barrett er blevet tildelt DR’s Rosenkjærpris 2009.

Pris til børnenes Barrett

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 42-årige pianist, komponist, entertainer og forfatter Sigurd Barrett, der nok mest er kendt for at spille sig igennem børneprogrammet Sigurds Bjørnetime på DR1, er blevet tildelt DR’s Rosenkjærpris 2009.

Han får prisen for "sin særlige evne til at formidle musik, musikhistorie og -teori over for alle mennesker i almindelighed og over for børn i særdeleshed".

- Sigurd Barrett har med sit enorme formidlingstalent givet utroligt mange mennesker en særlig indsigt i den mere opmærksomhedskrævende musik - og han har tilmed gjort det over for et publikum, hvor tålmodigheden som udgangspunkt kan være meget lille, nemlig børnene, begrunder P1’s chef Anders Kinch-Jensen valget.

Sigurd Barrett begyndte at spille klaver som toårig og skrev sine første børnesange, allerede inden han kom i skole.

På Århus Universitet blev han med topkarakteren 13 cand.phil. i musikvidenskab med speciale i russisk rock.

Ud over bjørnetimen står han bag ’Sigurd og Symfoniorkestret’, "Sigurd og Big Bandet" og "Sigurd og Operaen". Han har desuden udgivet grundbøger i musikforståelse.

Prisen bliver overrakt fredag den 19. marts. Hædersprisen er på 40.000 kroner, og det er en fast tradition, at prismodtageren forpligter sig til at holde seks radioforedrag.

Pris til børnenes Barrett

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce