Pris til Kierkegaard-forsker


Pris til Kierkegaard-forsker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Niels Jørgen Cappelørn hædres af Kristeligt Dagblad

Kristeligt Dagblads Pris 2007 er blevet uddelt til direktør Niels Jørgen Cappelørn fra Søren Kierkegaard Forskningscenteret.

Han modtager prisen for sit enestående arbejde med at sikre udgivelsen af Søren Kierkegaards Skrifter, for sin store indsats i Kierkegaard-forskningen og for sit bidrag til at sikre den store danske filosof og teologs udbredelse herhjemme og i verden omkring os.

Cappelørn har siden 1993 stået bag den monumentale udgivelse af Søren Kierkegaards samlede skrifter på i alt 55 bind, hvoraf halvdelen er tekstredegørelser og kommentarer. Han har samtidig ved sin ihærdighed skabt det formentlig eneste danske humanistiske forskningscenter af virkelig verdensklasse.

Direktør Hans Skov Christensen, der er bestyrelsesformand for Kristeligt Dagblad, begrundede prisoverrækkelsen med, at Søren Kierkegaard Forskningscenteret aldrig havde fået den globale status, hvis ikke Cappelørn, der selv er teolog og har arbejdet med Kierkegaard det meste af sit liv, havde ydet en meget stor og til tider overmenneskelig indsats.

Kristeligt Dagblads Pris er på 10.000 kroner og følges af en statuette af kunstneren Niels Helledie. Det er i år 12. gang, at prisen uddeles. Formålet er at sætte fokus på et bestemt menneskes indsats eller en opgave, som er så væsentlig, at den bør påskønnes.

Pris til Kierkegaard-forsker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce