Prinsen og talentet

Prins Henrik overrækker to priser på hver 15.000 kr. fra Hans Kongelige Højhed Prinsgemalens Fond til skuespiller Marie Louise B. Wille (tv) og tennisspiller Caroline Wozniacki ved en sammenkomst på Fredensborg Slot. (POLFOTO)

Prinsen og talentet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skuespiller Marie Louise Wille hædret igen - denne gang af prins Henrik

Marie Louise Wille er længe blevet kaldt et talent i fri blomstring. I sin kuffert har hun en fornem Reumert, hun blev kendt af det ganske Danmark for rollen som fotografen Mille i DR's succes-serie "Sommer" og nu har hun netop fået et nyt skulderklap.

Det består af et legat fra "Hans Kongelige Højhed Prinsgemalens Fond", som det nok så fornemt hedder. Det er prins Henrik selv, der overrækker legatet, som foruden æren består af 15.000 kroner.

Uddelingen af dette års prinselegater er netop sket, og det kongelige valg faldt på den 37-årige skuespiller Marie Louise Wille og tennisstjernen Caroline Wozniacki.

Marie Louise Wille fik mod på teatret og skuespillerlivet, da hun i sine yngre år boede i Sverige i tre år. I Stockholm slog hun sine folder i byens halvprofessionelle og eksperimenterende teatermiljø, og hendes væsentligste præstation i denne tidlige periode var en rolle i "Backanternas" på Stadsteatern i den svenske hovedstad i 1993.

I 1994 vendte hun hjem til København og blev tilknyttet det spirende Teater Grob, som hun indtil 1997 var med til at sparke i gang og forvandle fra workshop til professionel teatergruppe. Marie Louise Wille spillede desuden selv med i teatrets forestilling "5 Idioter" i 1996.

Herefter tog hun en pause fra scenelivet for at forsøge sig foran tv-kameraet. Hun blev i 1977 ansat som tilrettelægger og studievært på TV 2's skelsættende PULS-redaktion, som var med til at forme ungdoms-tv i 90'erne. Hun blev betroet sit eget program, der fik titlen "Marie Louises organismes univers" og senere "Montage mitt popcorn und spass. "

Hendes drøm var imidlertid stadig at blive skuespiller, og den blev opfyldt i 1998, da hun nåede gennem nåleøjet til Statens Teaterskole. Her blev hun færdig i 2002 og fik sin professionelle debut i "Erasmus Montanus" på Aalborg Teater. Hun blev i Limfjordsbyen i tre sæsoner, og medvirkede i forestillingerne "Laser og pjalter," "Træer er der jo nok af," "Ulysses von Itachia," "Baal", "Tiny Dynamite", "Anna Karenina" og "Platonov."

Sit gennembrud på de skrå brædder fik Marie Louise Wille i 2005. Hun blev tildelt en Reumert for Årets Bedste Birolle for sine præstationer i "Anna Karenina" på Aalborg Teater og "Frøken Julie" på Kaleidoskop i København

Og senere samme år kunne hun opleves i titelrollen i Henrik Ibsens "Nora" på Betty Nansen Teatret, og på Det Kongelige Teater i kvinde-forestillingen "Undskyld!".

Sin private tilværelse deler Marie Louise Wille med skuespiller Thomas Bang. Parret har datteren Tallulah Maria, navngivet efter den amerikanske skuespiller Tallulah Bankhead.

Hun har boet det meste af sit liv på Vesterbro i København med afstikkere til Stockholm, Nørrebro og Aalborg.

- Jeg elsker København. Her er stadig plads til forskelligheden. Til at være royalist og christianit, og der er rum til både Ungdomshus og Kongehus, siger det prisbelønnede talent.

Prinsen og talentet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce