Prins Valentin fylder 60

JENS ZACHO BOYE fylder 60. Scanpix

Prins Valentin fylder 60

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag den 30. januar fylder Jens Zacho Böye 60 år.

Han er stemmen bag Ninka Ninus i "Peter Plys" og har netop lagt stemme til julemanden Julius i årets julekalender "Snefald" på DR.

Men Jens Zacho Böye er på trods af sin lange karriere på de bonede gulve stadig mest kendt som den smukke prins Valentin i julekalenderen "Jul på slottet", som DR sendte første gang i 1986.

- Selv i dag får jeg at vide, at folk var forelsket i mig, fortæller fødselaren, der for længst har accepteret, at rollen som prins Valentin har klisteret sig til ham - på godt og ondt - gennem hans lange teaterkarriere.

Jens Zacho Böye blev færdiguddannet fra teaterskolen i 1984. Efter "Jul på slottet" har han spillet godt 30 år på Aarhus Teater.

Han har desuden haft småroller i tv-serien "Taxa", "Rejseholdet" og en lille journalistrolle i Nils Malmros' film "Sorg og Glæde".

I 2015 stoppede han ved Aarhus Teater og vendte tilbage til København.

- Efter så mange år med næsen begravet i et manuskript er det befriende at kigge op og se nye muligheder, fortæller han fra sin lejlighed, hvor han netop har indrettet et lydstudie.

Han lever blandt andet af at speake til særligt tegnefilm, reklamer og lydbøger. Og så har han været en del af Bakkens Korsbæk, hvor han har spillet Boldt, Varnæs og Skjold Hansen fra tv-klenodiet "Matador".

Fødselsdagen fejres stille og roligt med en dag på jobbet. (Ritzau)

Prins Valentin fylder 60

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce