Præst lokker med fest og kloge folk

Sognebørnene i Humble, Ristinge og Kædeby er glade for deres præst, Helle Frimann Hansen, selv om de nogle gange studser over, hvad den rødhårede nu har gang i.
Foto: Roland P

Præst lokker med fest og kloge folk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sognepræst Helle Frimann Hansen, Humble, der fylder 50 år, bruger utraditionelle metoder for at »sælge« budskabet

HUMBLE: Da sognepræst Helle Frimann Hansen en dejlig sommerdag for et par år siden stillede sig op foran bageren i Humble og senere samme dag ved den lokale brugs, var det for at lokke sognebørnene til dagens gudstjenester i de tre kirker, hun bestyrer. Hun er nemlig glad for sin folkekirke og synes, at folk skal passe godt på den og være aktive, hvis de mener noget med deres medlemskab. Ellers risikerer den i værste fald at lukke.

»Humble-præst på barrikaderne« lød overskriften i Fyns Amts Avis dagen efter, og det er hverken første eller sidste gang, hun har taget utraditionelle metoder i brug for at udbrede budskabet.

Løfterne indfriet

Da Helle Frimann Hansen for godt syv år siden tiltrådte embedet som den første kvindelige præst i Humble, sagde hun i sin indsættelsesprædiken, at hovedformålet for hendes virke var at prædike evangeliet, når klokken ringer menigheden sammen, og at være sognets præst og sjælesørger. Det løfte har hun til fulde levet op til. Hun har sat sine spor i sognet og kan nå at sætte mange flere, for i morgen hun fylder kun 50 år.

Forkyndelsen er for Helle Frimann Hansen den centrale del af jobbet. Hun mener, den kristne tro er en vigtig del af livet, men er samtidig klar over, at der af og til må tages utraditionelle metoder i brug for at få menigheden med. Ganske vist er hendes gudstjenester bedre besøgt end mange andre steder og det takket være egen indsats, men større opbakning kunne efter hendes opfattelse være ønskelig.

Helle Frimann Hansen har taget initiativ til en årlig udendørs gudstjeneste, arrangeret møder og foredrag med mange kloge folk, og sensommerfesten i præstegårdshaven, hvor menigheden kan feste til god musik. Således fejrede hun også sit eget bryllup ved en sommerfest sammen med 300 sognebørn.

Festlig opstilling

Da der sidste år skulle vælges nyt menighedsråd, arrangerede hun koncert med et populært orkester for at få flest mulige til at deltage i opstillingsmødet, og det blev en stor succes. Dels blev det en festlig aften, dels lykkedes det af få sammensat et nyt menighedsråd, som mange gerne ville med i. Det kan godt være, at menighedsrådet synes, hun trækker lidt rigeligt på kirkekassen, men hvis de trækker i nødbremsen, er hun god til at skaffe sponsorer til sine arrangementer.

Helle Frimann Hansen er født på Møn og har boet i København og i Trige ved Århus, inden hun kom til Langeland. Hun tog en bibliotekaruddannelse og læste historie i to år, inden hun kastede sig over de teologiske studier.

Der er i morgen åbent hus i præstegården fra kl. 10.

Præst lokker med fest og kloge folk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce