Povl Ullegård død

Povl Ullegård nød sine sidste år i et smukt hjem i Ballen.
Foto: Roland P.

Povl Ullegård død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere FAF-direktør og viceborgmester blev 71 år

BALLEN: En af Sydfyns karismatiske personligheder, Povl Ullegård, er gået bort. Han døde i går i sit smukke hjem på Strandvejen i Ballen, hvor han nåede at nyde tilværelsen i knapt fem år efter at han havde trukket sig ud af al offentlig virksomhed.

Povl Ullegård blev 71 år.

Han havde ambitioner, også rent politisk. Da han stillede op ved byrådsvalget i 1997 som spidskandidat for Venstre, havde han det klare mål at få væltet årtiers socialdemokratiske dominans i bystyret. Det lykkedes ikke. Han og Venstre indgik i en konstituering med netop Socialdemokraterne, hvilket gjorde ham til viceborgmester.

Han erfarede hurtigt, at det at drive en stor virksomhed fra direktørstolen ikke er det samme som at præge en kommunes udvikling. Ved det følgende valg blev Venstre holdt ude, og Povl Ullegård erkendte i et interview forud for sin 70 års-dag i maj 2007, at det nok skyldtes ham personligt.

Til sine bedrifter i kommunalpolitik regnede Povl Ullegård, at det var ham, der tog initiativet til, at skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller blev udnævnt til æresborger i den by, hvor eventyret om A.P. Møller-Mærsk i 1904 begyndte.

Povl Ullegård blev født på slægtsgården Ullegård nord for Svendborg. Hans plan var egentlig at blive fjerkrækonsulent og få ansættelse i et hønseri, men det opgav han til fordel for en læreplads i Landet Brugs. I 1959 fik han job i Fyens Andels Foderstofforretning på Nordfyn, og det blev begyndelsen til en karriere, der i 1978 satte ham i direktørstolen i FAF?s hovedsæde i Svendborg. I 1996 forlod han posten, efter at han havde drevet bøndernes andelsforstof-forretning frem til et moderne foretagende, der var i stand til at modstå konkurrencen på markedet.

I 26 år ejede og boede han på Nyhavegaard på Thurø, som han satte en ære i at holde smukt ved lige. Den blev så solgt til fordel for huset på Strandvej i Ballen, som ligger smukt med udsigt til øerne i Øhavet.

Povl Ullegård var i fire år formand for Sydfyns Elforsyning, i kraft af konstitueringen med Socialdemokraterne, og han sagde senere, at den post, var det eneste, han savnede fra sit politiske liv.

Povl Ullegård var helt fra ungdommen en ivrig sportsudøver. I de seneste år spillede han badminton, tennis og golf. I Ballen Havn havde han en motorbåd, som han udforskede Det sydfynske Øhav fra.

Povl Ullegård efterlader hustruen, Hanne Ullegård, og tre børn fra sit første ægteskab samt tre børnebørn.

Povl Ullegård begraves fredag den 30. januar kl. 13 fra Sørup Kirke.

Povl Ullegård død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce