Portræt: - Jeg er ikke førstedame

Statsministerfrue Solrun Løkke Rasmussen i Græsted. Solrun stiller op til kommunalvalget for Venstre.
Foto: LARSEN STINE/POLFOTO

Portræt: - Jeg er ikke førstedame

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sólrun er født på Færøerne, mor til tre, skolelærer og gift med statsminister Lars Løkke Rasmussen

- Jeg er ikke førstedame. Den stilling eksisterer ikke i Danmark. Jeg har ikke en sekretær og et rejseprogram. Jeg er gift med Lars, og jeg er skolelærer.

Sådan lød det med overbevisning i stemmen og et bredt smil, da den færøskfødte Sólrun Løkke Rasmussen lod sig interviewe til et ugeblad.

Det foregik i den fattige afrikanske stat Liberia, som hun besøgte i egenskab af ambassadør for Dansk Flygtningehjælp. Rejsen foretog hun i oktober i fjor, da hun havde efterårsferie fra Det Kongelige Teaters Læseskole.

På det tidspunkt var hun ret ny i rollen som statsministerfrue, men klart og utvetydigt lod hun forstå, at hun fortsat var skolelærer Sólrun fra parcelhuset på Solbakken i Græsted, og ikke bare et smilende vedhæng til regeringschefen.

Denne rollefordeling i familien Løkke Rasmussen er de seneste uger blevet udpenslet til mindste detalje i medierne. Farmand tillod sig at tage barns første sygedag, og hele familien rejste til Tenerife på et tidspunkt, da mange mente, at statsministeren skulle blive hjemme og passe sit arbejde, og børnene skulle i hvert fald ikke tages ud af skolen i Græsted.

Hjemvendt gik Lars Løkke Rasmussen straks i gang med sine politiske lektier, mens Sólrun sagde ja tak til at gå i fjernsynet, hvor hun smilende og åbenhjertigt satte sig i TV 2’s sofa og sagde, at "ferien var udelukkende min idé."

Siden er stormen mod statsministeren taget af i styrke, og det har han ifølge politiske iagttagere selv en stor del af æren for med sin "bestået-karakter" på tirsdagens velbesøgte pressemøde.

Vinteridyllen har dermed sænket sig over den lille familie i Græsted. Lisa på 14 og Símon på 12 år er tilbage på Græsted Skole, og farmand er tilbage i Statsministeriet.

Den 41-årige Sólrun tager hver dag ind på skolen på Det Kongelige Teater, hvor hun underviser i bl.a. matematik og biologi. Hun passer samtidig sit politiske arbejde i Gribskov Byråd, hvor hun blev valgt ind i november, og hvor hun er medlem af Børneudvalget og Arbejdsmarkedsudvalget.

Hun har også været lokalformand for Venstre.

- Lars og jeg har altid været enige politisk, og hvis vi diskuterer hjemme ved køkkenbordet, så er det om detaljer, siger hun.

Parret slog også i sommeren 2008 følgeskab på cykelturen fra Fyn til Paris. Lars Løkke Rasmussen sled sig gennem de 1200 kilometer på Team Rynkeby, mens Sólrun som frivillig medarbejder på serviceholdet sørgede for juice, kager og andet mundgodt til rytterne.

Dén slags udfordringer passer den selvstændige færing fint. Hun tager gerne med manden til gallafest hos dronningen, men hun vil hjem til sit Græsted, når ballet er forbi.

Portræt: - Jeg er ikke førstedame

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce