Portræt: Ib Skou bliver æresmedlem i MAS på søndag

Ib Skou (th) er her fanget i en scene fra opsætningen Orla Frøsnapper i 1999. Privatfoto

Portræt: Ib Skou bliver æresmedlem i MAS på søndag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Umiddelbart efter forestillingen "Sidste Akt" i Ryslinge Forsamlingshus på søndag, vil Ib Skou blive udnævnt som æresmedlem af Midtfyns Amatør Scene, og det vil blive fejret med en lille reception.

"Den store Ib Skou"... Sådan hørte jeg sporadisk Ib omtalt den gang i 1970-erne, da jeg blev medlem af MAS. Første gang vi spillede sammen på scenen var i Albert Camus' drama De Retfærdige. Lige siden er det blevet til mange års vidunderligt samarbejde på teatret.

Ib har været med på teatret i hele MAS' over 50-årige historie. Han har især i de første mange år spillet mange interessante roller på vore to scener, den store i forsamlingshuset og intimscenen på Masken. Rigt facetterede roller i f. eks. engelske komedier, moderne dansk dramatik, herlige børneforestillinger m. m.

Imidlertid er det først og fremmest som en stærkt engageret og veloplagt instruktør, han har præget teatrets udvikling.

Med stor entusiasme og indlevelse har han iscenesat en lang række forestillinger. Blandt andre stort opsatte, folkelige komedier i Forsamlingshuset: Mange publikummer husker nok forestillinger som Stamherren, Den grønne elevator, Du kan ikke tage det med dig og Solstik. Også det aktuelle moderne teater havde hans interesse.

Da vi fik etableret vores egen scene, MASken, i 1980, foldede Ibs talent sig yderligere ud. Hans evne til at sætte sig ind i dramaets og komediens muligheder betød rigtig meget for skuespillerne. Han har været en meget engageret personinstruktør med spændende fortolkninger og ideer, og han har altid stillet store krav. Egenrådig kunne han også være, men altid med stor kærlighed til den fælles indsats. Stykker som Kender du Mælkevejen, Feriebilleder, Marx og Coca cola, Fra Regnormenes liv, Elisabeth tilfældigvis en kvinde, Lukkede døre, Herre og Skygge er legendariske forestillinger, der gennem årene blev store successer, såvel kunstnerisk som publikumsmæssigt. Ib har en særdeles veludviklet evne til at se, om spillet virker, såvel i en håndbevægelse og et sideblik, som i det store samspil. Som scenograf har jeg nydt samarbejdet med ham som instruktør.

Sideløbende har Ib været teatrets lydmand, og han har sikret, at lyden i forsamlingshuset har været velfungerende ved den lange række forestillinger, MAS gennem årene har produceret.

Ved de store friluftsforestillinger uden for forsamlingshuset, skabte han også flot orkesterlyd og smuk forstærkning af kor og sangsolister. I de senere år har han fået supplerende hjælp til dette.

Lydeffekter til massevis af forestillinger har han også stået for, og det er noget, han fortsat vil fornøje sig med.

Han har nu fået Parkinsons, som påvirker hans bevægelsesfrihed, så indtil videre må han tage den med ro.

Vi nyder fortsat den spændende teaterudvikling sammen.

Til lykke med udnævnelsen som Æresmedlem.

Her er Ib Skou kommet på scenen med en ged i sine yngre dage. Privatfoto
Her er Ib Skou kommet på scenen med en ged i sine yngre dage. Privatfoto
Også som instruktør har Ib Skou udmærket sig hos MAS. Privatfoto
Også som instruktør har Ib Skou udmærket sig hos MAS. Privatfoto

Portræt: Ib Skou bliver æresmedlem i MAS på søndag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce