Popsanger med fuld fart på

Foto: JOHN FREDY

Popsanger med fuld fart på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 ÅR: Lis Sørensen har i snart 40 år været med på den danske pop-rockscene. Til september udsender hun sit 12. album

HUN HAR en udstråling som brænder igennem, hvor hun går og står. Med det lange mørke hår, de skrå øjne og ikke mindst den drævende jyske accent har hun i snart 40 år sat sit eftertrykkelige præg på den danske musikscene.

Hun har sunget "Himmelen ned på jorden", været "Tæt på ækvator" og ligget højt på de danske hitlister, både sammen med bedsteveninden Sanne Salomonsen, med Anne Linnet og Sebastian, men oftest som sig selv.

Alligevel vil hun ikke kaldes hverken rock-mama eller rockdiva - for hun kan overhovedet ikke synge rock, siger hun. Så hellere blive kaldt popsanger, hvis hun absolut skal have en etiket sat på ryggen.

NU KAN Lis Sørensen - sanger, sangskriver m.m. - se tilbage på en karriere med masser af succes. I dag fylder hun 50 år, og selv om der i årenes løb er kommet en hel del flere rynker i det smukke ansigt, har hun det fint med at blive ældre, for det er jo bare et tal.

Der er stadig fuld fart på sangeren med den store stemme. Rækken af koncerter er lang og til september udgiver hun sit 12 album.

LIS SØRENSEN er fra Brabrand ved Århus, og allerede som 11-årig blev hun sporet ind på sin musikalske løbebane.

I femte klasse på Engdalsskolen i Brabrand fik hun nemlig musikeren Holger Laumann som musiklærer, og han fik ret hurtigt øje på hendes særlige talent for at synge.

Sammen med nogle veninder dannede hun som 12-13 årig pigegruppen "De Fem", og kom med på de to singler, "Morten Guldfisks eventyr" og "Ej Sikkelej Sikkeladetus", som Holger Laumann arrangerede.

Og i 1970 sang hun så solo på flere af sangene på gruppen Tears album "It´s so easy", som Laumann spillede i.

I DE følgende år valgte hun at satse seriøst på musikken. Hun kom ind på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, blev uddannet musikpædagog og mødte Anne Linnet, der også gik på konservatoriet og var blevet gift med Holger Laumann.

I mere end fem år var de to sammen i den legendariske gruppe "Shit & Chanel", som på mange måder blev toneangivende på den danske pop/rockscene. Linnet var sangskriveren, Lis Sørensen sangeren.

Sideløbende var hun deltidsmedlem af "Henrik Strube Band". Hun sang blandt andet med på hittet "Hold om mig", og blev nærmest "verdensberømt" herhjemme for den præstation. Desuden havde både Gasolin, Gnags, Taurus og Lone Kellermann bud efter hende som korsanger.

MEN DETvar Sebastian, der for alvor fik Lis Sørensen helt frem i forreste række. Sammen med ham fik hun en lang række hits, hvor "Stille før storm", der blev skrevet specielt til hende, blev den absolutte topscorer.

Sangen regnes for en af de største danske rockballader, og Lis Sørensen synger den fortsat med stor glæde.

Men også numre som "Ind til dig igen", "Fuld af nattens stjerner", "Mine øjne de skal se" hører til hendes største hits.

LIS SØRENSEN har aldrig været bange for at gå nye veje. Og siden hun debuterede som solist med "Himmelen ned på jorden" i 1983, er strømmen af udgivelser kommet i en lind strøm. Det er sågar blevet til en greatest hits-plade, som efterfølgende blev fulgt op med en koncertturne, hvor hun optrådte for fulde huse.

I sin lange karriere har hun medvirket på over 100 plader, skrevet flere musikteaterstykker, hvor hun enkelte gange selv har medvirket, blandt andet i rock-musicalen "Sarai" på Bellevue Teatret i 1985, hvor hun havde en bærende rolle.

DEN STØRSTE og mest krævende rolle er dog rollen som mor for sønnen Sylvester på 12 år, som hun har med ægtemanden gennem snart 20 år, trommeslageren Jan Sivertsen, som også er med i hendes band.

Da hun efter mange års venten endelig blev gravid som 38-årig, valgte hun at geare ned for at koncentrere sig om moderrollen og det stille liv på gården i Nordjylland, hvor familien dengang boede.

Gården har hun stadig. Men i dag er den faste base en villa i Gentofte, hvor hun bor med mand og søn. Privatlivet er dog fortsat en hellig ko, som hun helst holder for sig selv.

Dog vil hun gerne røbe, at hun så absolut ikke er til glamour, hvis man skulle tro det. Tværtimod kan hun leve på en sten og så er hun i øvrigt landrover-freak.

Popsanger med fuld fart på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce