Politisk redaktør Anders Langballe fylder 40 år


Politisk redaktør Anders Langballe fylder 40 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politisk redaktør på TV2, Anders Langballe, bliver 40 år onsdag den 16. november.

Han er født i Aarhus og student fra Skanderborg Amtsgymnasiym 1995. Som ungt menneske var han medlem af Venstres Ungdom og var landskasserer fra 1997 til 1999.

Allerede i 1998 var han begyndt på agronomstudier på Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole på Frederiksberg, men efter et par år skiftede han retning og blev i stedet uddannet som journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2004.

Det var tydeligt, fra han tog de første spæde, journalistiske skridt, at politik havde en særlig plads i hans hjerte.

Under uddannelsen var han i praktik på Ekstra Bladet og efter den afsluttende eksamen blev Anders Langballe også ansat som politisk reporter på Ekstra Bladet, hvor han arbejdede indtil 2006. Herefter var han i tre år på Morgenavisen Jyllands-Posten - og igen var det som politisk reporter.

I 2009 blev han et både kendt og entusiastisk ansigt på tv-skærmen som politisk reporter på TV2 Nyhederne, og fra 2011 blev han politisk redaktør og redaktionschef.

Men Anders Langballe blev ikke mindst også politisk kommentator og -analytiker, og det er muligvis som sådan, at han har gjort sig mest bemærket; som ivrig og meget indsigtfuld, når det gælder at udlægge teksten - og ikke mindst underteksten - i dansk på politik. Det gør han smittende veloplagt og på sin egen jordnære facon.

Anders Langballe lever sammen med Anette Sønderby Madsen, der er freelancefotograf. De bor på Amager og har sammen børnene Laurits på ni og Kirstine på syv år. Familien tæller desuden en springerspaniel, der af og til lyder navnet Dolly.

Ferier og weekender bruger familien i videst muligt omfang i familiens ødegård i Småland. Her udfolder Anders Langballe sig med motorsav, økse og andet praktisk arbejde. (Berlingske)

Politisk redaktør Anders Langballe fylder 40 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce