Politisk afsked efter 35 år

Også Bertel Haarder mødte frem i Sorø for at sige farvel til Kristian Ebbensgaard.

Politisk afsked efter 35 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er blevet sat et festligt punktum for en lang politisk karriere midt på Sjælland. Til Regionshuset i Sorø havde et meget stort antal gæster fundet vej gennem julesneen til Kristian Ebbensgaards afskedsreception - efter 35 år i det politiske liv, som vestjyden "ved en tilfældighed" indledte i Køge.

Selv om hans far, Aage Ebbensgaard, var amtsborgmester i Ringkøbing Amt, var det ikke Kristian Ebbensgaards plan at gå den politiske vej, da han tog til Køge for at tiltræde som revisor- og regnskabskonsulent. Men her blev den unge vestjyde på opfordring hurtigt formand for den lokale Venstreforening og i 1974 på det yderste mandat indvalgt i Køge Byråd.

Det blev til 20 år i byrådet. Det blev også til 24 år i Roskilde Amtsråd, hvor Kristian Ebbensgaard var amtsborgmester de sidste tre valgperioder, indtil amterne blev nedlagt og erstattet af regionerne. Men Kristian Ebbensgaard tog handsken op og har været regionsrådets formand i den første udfordrende valgperiode i Region Sjælland. Det slutter med udgangen af 2009.

Sideløbende har Kristian Ebbensgaard bestredet topposter i først Amtsrådsforeningen og siden Danske Regioner.

Politisk afsked efter 35 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce