Politik, rock og rejser


Politik, rock og rejser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den fynske folketingsmand for SF Karsten Hønge, fylder 50 år torsdag

På hans favorit-T-shirt står der påtrykt: "Man kan ikke være venner med alle."

Trøjen er rammet ind og hænger bag stolen på hans kontor på Christiansborg. Tidligere hang den på formandskontoret i Odense.

Den fynske folketingsmand Karsten Hønge har valgt ordene med omhu. Han udtrykker sig i daglig tale meget direkte, pakker ikke sine meninger ind i høflige og diplomatiske fraser, og er altid beredt til et verbalt politisk slagsmål, hvor han især er i sit es i direkte debatter.

Gennem mange år har Karsten Hønge argumenteret for den politiske linje, som SF med Villy Søvndal ved roret nu er slået ind på.

- Den folkelige, jordnære og resultatorienterede politik er mit varemærke, siger han.

Længe før det var officiel politik, var Karsten Hønge positiv over for EU, og allerede i 1997 lagde han i et interview i BT afstand til venstrefløjens udlændinge- og integrationspolitik. Det kostede øretæver dengang.

Karsten Hønge var også den første der gik hårdt til Asmaa Abdol-Hamid, og de har haft flere hårde udvekslinger, når han erklærede, at hun intet havde at gøre på venstrefløjen. Det er hans opfattelse, at venstrefløjen skal stå fast på sin frisindede og progressive traditioner og ikke give efter for et religiøst pres.

Torsdag er det 50 år siden, Karsten Hønge blev født i Nykøbing Mors. Han er udlært tømrer, og har bl.a. arbejdet i Norge, Færøerne og Grønland.

Som faglig aktiv har han været som formand for lærlingeforeningen, tillidsmand, sikkerhedsrepræsentant og medlem af fagforeningens bestyrelse. Gennem 16 år fuldtidsbeskæftiget som i fagbevægelsen, de fleste år som formand for Træ Industri Byg på Fyn. Som markant fagforeningsformand blev Karsten Hønge kendt i den fynske offentlighed, og gjorde sig også stærkt bemærket i resten af fagbevægelsen.

Han meldte sig som 14-årig ind i SF og SFU, og var nogle år i 70'erne medlem af SFU's landsledelse.

Han har siden haft flere forskellige tillidshverv i partiet, og har bl.a. været valgt til Fyns Amtsråd og Odense Byråd. Allerede i 1979 blev han første gang opstillet til Folketinget - det var i Skive-kredsen - og siden 1994 har Karsten Hønge været folketingskandidat på Fyn.

Han blev medlem af Folketinget ved valget i 2007, valgt i Fyns Storkreds, Odense 3. kreds.

Han er i dag erhvervsordfører og ordfører for erhvervsuddannelserne og dele af arbejdsmarkedsområdet.

Af Karsten Hønges mange fritidsinteresser står rockmusik og fodbold højt på hitlisten. Hans fascination af den amerikanske rockstjerne Bruce Springsteen gennem næsten 30 år nærmer sig det "nørdede". Han ser stort set alle hjemmekampe for både OB og FC Fyn. Der er også altid gang i læsning af en skønlitterær bog.

Gennem flere store rejser har Karsten Hønge besøgt det meste af verden. Han startede som ung med lange motorcykelrejser i Europa, USA og Australien. Det blev også til bilrejser gennem store dele af Afrika, med bus i Asien og tog i Kina og Rusland, som er blandt de 55 lande, han har besøgt. Hønge har tre børn på 18, 16 og 8 år.

"Åbent Hus"

fredag den 26. september kl. 13- 18. Arrangementet foregår i Fagforeningshuset, Vindegade 72 i Odense.

Politik, rock og rejser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce