Politik kræver


Politik kræver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

tålmodighed

Portræt

- At arbejde mange år i demokratiets tjeneste er en stadig udfordring af tålmodigheden, og når man mærker, at den undertiden slipper op, er det nok tiden at sige stop.

Sådan forklarer den tidligere fynske amtsborgmester, senere regionsmedlem Poul Weber, Højbjergvej 12, Stenstrup, sin beslutning om ikke at genopstille ved det nylige regionsvalg.

På tærsklen til sin 60 års fødselsdag i morgen kan han da også med god samvittighed tillade sig politisk retræte: 28 år på mange poster og møder i tusindvis er det blevet til for den energiske sydfynske frugtavler, der allerede i 1982 blev formand for teknisk udvalg i Egebjerg Kommune.

1986-1989 var han medlem både af teknisk udvalg og økonomiudvalget og satte sig så i borgmesterstolen i de tre perioder fra 1990 til 2002.

Ved næste valg genopstillede Poul Weber ikke i Egebjerg, men lod sig til gengæld friste af arbejdet i det fynske amtsråd. Også her kom han hurtigt ind på krævende poster, fra 2002 til 2005 som formand for trafik- og miljøudvalget og var så i overgangsåret 2006 inden kommunalreformen trådte fuldgyldigt i kraft Fyns sidste amtsborgmester.

Den nye struktur gjorde, at det faldt i hans lod at "lukke og slukke" amtsrådet, men lige siden har han fortsat sit politiske arbejde i det syddanske regionsråd. Her fik han sæde i forretningsudvalget og blev formand for kollektiv trafik og miljø.

Det har i sandhed stillet store krav til både indsigt, forhandlingsevne og i sidste ende handlekraft, men i høj grad også til den tålmodighed, han erkender somme tider har været på hård prøve.

Nu er det slut med de utallige køreture mellem hjemmet i Stenstrup og regions-hovedkvarteret i Vejle. Ture, der nok har virket opslidende, men som er blevet hurtigere med den sydfynske motorvej, som Poul Weber har været flittig forkæmper for.

Også efter sin 60 års fødselsdag vil Weber gøre en indsats for andre. Han har sagt ja til en opfordring fra byrådet i Svendborg om at blive formand for byrådets nye udvalg for socialt udstødte.

Hjemme på Højbjergvej får han fremover rigeligt af den friske luft og åbne himmel, det har kunnet knibe med, når der kaldtes til møder. De snorlige rækker af ribs- og solbærbuske kan fra det nye år se frem til hyppigere besøg.

Det samme kan han og Lene Webers tre børn: Sygeplejerskedatteren i Kirkeby med sine to børn, og de to sønner, der er henholdsvis dyrlæge i København og revisorassistent i Odense. Sammen bliver det nok også til endnu flere sejlture med Poul Webers båd, der er velkendt blandt andre sejlere i Det Sydfynske Øhav og videre ud.

- Jeg har været vældig glad ved det politiske arbejde, men er også glad ved nu at kunne reducere dets omfang, siger den snart 60-årige markante fynske Venstre-politiker.

Politik kræver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce