Polarmønt med Nordlys


Polarmønt med Nordlys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag udsender Nationalbanken den tredje og sidste mønt i serie polarmønter. Det bliver Nordlyset, der kommer til at skinne på 10-kronen

København: Den sidste polarmønt i serien kommer på gaden på mandag. Det bliver den tredje i serien - og det bliver Nordlyset, der kommer til at præge 10-kronen.

Motivet på mønten er udformet af billedhugger, professor Morten Stræde. Han har med motivet valgt at fokusere på forskningen omkring den magnetiske nordpol, på iskerneforskningen og på mineralogien, og møntens motiv er delt op i tre felter.

- Nordlyset er åbent og let modelleret, mineralerne er afbilledet i deres krystallinske grundform, og landskabet i midten er modelleret tæt på en direkte oplevelse af et polart landskab, med vandets flade, himlens bue, samt fjeldet og isens skarpe formmæssige mangfoldighed. I bunden af mønten ligger kompasrosen og peger mod Nordstjernen, der er angivet øverst i motivet, siger kunstneren bag mønten.

Det er ikke første gang, Morten Stræde har lavet en mønt. Han står også bag temamønten med Svaneke vandtårn som motiv.

Den nye polarmønt fremstilles som en 10-krone i 1,2 millioner eksemplarer, der udleveres gennem pengeinstitutterne med henblik på at indgå i det almindelige møntomløb. Derudover udsendes mønten i samlerversioner i sølv og guld med pålydende værdi på henholdsvis 100 kr. og 1000 kr. /ritzau/

Polarmønt med Nordlys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce