Pionér inden for byggemarkeder

Kent Hemmingsen har stået i spidsen for byggemarkedet i Ringe i 40 år, og han er klar til nogle år endnu.
Foto: Katrine Damkjær

Pionér inden for byggemarkeder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kent Hemmingsen var med til at etablere Fyns første byggemarked, og for 40 år siden fik han mulighed for at starte sit »eget« i Ringe

RINGE: - Jeg tillader mig at kalde den min forretning.

Der er heller ingen, der irettesætter butiksleder Kent Hemmingsen, når han siger »min forretning« om XL-Byg Kroers Tømmerhandels byggemarked i Ringe. Ganske vist har Kent Hemmingsen ingen personlige økonomiske interesser i byggemarkedet, men det er ham, der gennem 40 år har bygget det op til det store, moderne byggemarked, det er i dag. Ja, faktisk blev Kent Hemmingsen ansat til at starte byggemarkedet på Østre Ringvej. Det var den 1. februar 1969, og lige siden har han stået i spidsen for forretningen, og det markeres naturligvis med en reception, der finder sted fredag.

Kent Hemmingsen er fra Odense, og han er udlært isenkræmmer hos Thorvald Pedersen i Odense. Det var i sådan en god gammeldags butik, hvor kunderne blev betjent. Da Kent Hemmingsen var udlært, skete der noget i branchen, som fik afgørende betydning for hans fremtid. Byggemarkederne begyndte at skyde op rundt op i landet, og da SB Byggemarked, som det første på Fyn, skulle bygges i Næsby, var den unge isenkræmmer med på holdet.
Kent Hemmingsen
Kent Hemmingsen
Foto: Katrine Damkjær

Fremsynet købmand

Det havde indehaveren af Ringe Købmandsgård, Svend Petersen, set, og han kontaktede Kent Hemmingsen, da han besluttede at etablere et byggemarked i forbindelse med korn- og foderstofforretningen og trælasthandlen, som han drev i forvejen.

- Det var fremsynet af ham at lave et byggemarked i en så forholdsvis lille by som Ringe, fortæller Kent Hemmingsen, der stod for hele opbygningen, og få måneder efter hans tiltræden, den 12. april, åbnede man dørene til det 400 kvadratmeter store byggemarked.

I dag er der 1800 kvadratmeter, og lige nu er flere på vej, som bl.a. skal rumme en stor køkken- og badafdeling.

Også for kvinder

Sortimentet er udvidet betydeligt gennem årene, og i dag er et moderne byggemarked ikke kun en tumleplads for handymen. Der er også meget i butikken for det kvindelige publikum.

- Det er i stigende omgang familier, der kommer og handler, siger Kent Hemmingsen, der som butiksleder er chef for 13 ansatte, hvoraf fire har haft 25 års jubilæum.

- Jeg tror, folk synes, det er et godt sted at være. Sådan har jeg det i hvert fald selv, og derfor har tanken om at blive selvstændig aldrig rigtig været aktuel, siger Kent Hemmingsen.

Men det er jo næsten også »hans« forretning. I 1989 blev byggemarkedet og trælastafdelingen i Ringe solgt til Kroers Tømmerhandel A/S i Nyborg, men her så man også hurtigt fordelen ved at lade Kent Hemmingsen køre videre som hidtil med »sin« forretning.

Han bor i Højby ved Odense og kører hver dag turen til Ringe. Det er gennem de 40 år blevet til rigtigt mange arbejdstimer, og det gør det sådan set stadig for den 63-årige butiksleder, men han giver sig også tid til at spille golf og være sammen med familien og især de tre børnebørn, alle drenge, har hans store bevågenhed.

Op- og nedture

Det har finanskrisen også. Kent Hemmingsen har ellers prøvet lidt af hvert i de mange år, han har været i branchen. Konjunkturerne er gået op og ned, og opsving er afløst af nedtur. Der har været oliekrise og kartoffelkure, og hvad man nu ellers har kaldt afmatning og stagnation, men Kent Hemmingsen har styret forretningen vel igennem alle kriser, og det forventer han også at gøre denne gang.

- Det, der overrasker mig, er, hvor hurtigt det er gået denne gang. Det er næsten fra den ene dag til den anden vi har oplevet nedturen, siger Kent Hemmingsen, der med baggrund i sine mange års erfaring mener, at faldet i håndværkeraktiviteterne måske opvejes af, at folk der ryger ud i ledighed vælger at kaste sig over arbejder hjemme i deres boliger, og det skaber aktivitet i byggemarkedet.

I anledning af butiksleder Kent Hemmingsens 40 års jubilæum i XL-Byg Kroers Tømmerhandel A/S i Ringe holdes der fredag den 30. januar fra kl. 11 til 15 reception i Midtfyns Fritidscenter, Søvej 34, Ringe.

Pionér inden for byggemarkeder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce