"Pigernes Dario" runder de 70

Sangeren og entertaineren Dario Campeotto.
Foto: Jens Dige/POLFOTO

"Pigernes Dario" runder de 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2. generationsindvandreren slog igennem med et brag med Grand Prix-sangen »Angelique«. - Faktisk har jeg ikke været hjemme siden, siger Campeotto

København: Dario Campeotto ynder at sige, at han blev født i Fredericia den 19. februar 1961. Det hænger naturligvis dårligt sammen med, at han kan fejre sin 70-års fødselsdag søndag den 1. februar 2009. Ifølge dåbsattesten så han da også dagens lys i en italiensk familie i 1939 i København. Hans far var Fiat-forhandler og senere direktør for Fiat i Danmark.

Men som Dario Campeotto siger: - Mit liv startede faktisk i Fredericia. Dér vandt jeg Melodi Grand Prix, og så har jeg faktisk ikke været hjemme siden...

Sangen, han vandt med, var »Angelique« - givet med italiensk smørtenor og napolitansk gemyt. Sejren skulle vise sig at blive startskuddet til en stor karriere som sanger og entertainer for den dengang stort set ukendte 22-årige 2. generationsindvandrer. Han modtog dagligt omkring 150 breve fra kvindelige fans og blev udråbt som »pigernes Dario«.

I årene der fulgte, blev selskabslokaler, restauranter og haller hans arbejdsplads, hvor han optrådte med tidens schlagere og operettens evergreens. Og han indspillede film såsom »Peters baby« i 1961 og året efter »Han, hun, Dirch og Dario«, hvor han gør stormkur til den forsømte hustru Ghita Nørby.

Det resulterede i, at de fandt sammen privat og giftede sig i december 1963. Året efter tog de til Torino i Italien, hvor de åbnede en butik Danimarca med dansk kunsthåndværk. Mens Dario Campeotto passede forretningen, havde Ghita Nørby filmarbejde hos Bavaria-studierne i München. De fik sønnen Giacomo, som i dag er lyddesigner og filminstruktør.

Men ægteskabet holdt ikke, og parret blev skilt i 1969. Dario vendte tilbage til Danmark i 1970 og fik comeback i restaurant Palmehaven.

I 1971 traf han den 16 år yngre Gertrud, som han har været gift med siden 1977. Sammen har de børnene Claudia og Filippo.

Fra begyndelsen af 1980?erne blev Dario Campeotto i større grad aktiv på de skrå brædder. I flere år havde han succes i samspil med Jan Schou i sommerrevyerne på Sans Souci i Kolding, og han medvirkede i en lang række musicals, bl.a. »Kys hinanden« og »Sommer i Tyrol«. I 1995 spillede han Kaptajn von Trap i musicalen »Sound of Music« hele 145 gange.

I 1994 blev han restauratør og medejer af etablissementet »Vin & Ølgod« i det indre København, men det blev en økonomisk fiasko og måtte lukke i 1998. Forinden blev Campeotto dog hædret med Simon Spies Fondens »Livsglædens Pris« for med sit initiativ at have gjort noget for forlystelseslivet i København.

I 2001 sås han i den filmrolle, som regnes for hans bedste: Som farmor Jytte Abildstrøms gamle flamme Aage i Wikke & Rasmussens familiefilm »Flyvende farmor«.

I de senere år har Dario Campeotto blandt andet markeret sig som sprechstallmeister på turné med Cirkus Arena, og han har været på hitlisterne med succes-cd?en »Love is in the air«, hvor han giver sin version af klassikere fra den sidste halvdel af forrige århundrede - alt sammen i en trendy disco stil og med glimt i øjet. Med på cd?en er »Bella Notte« fra Disney-filmen »Lady og Vagabonden«. Indbegrebet af en italiensk serenade og efterhånden identificeret med Dario i Danmark.

/ritzau/

"Pigernes Dario" runder de 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce