Per Stig overhaler Fogh


Per Stig overhaler Fogh

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udenrigsministeren kåret som Danmarks mest populære minister. Statsministeren kommer ind på en fjerdeplads

København: Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har tidligere været den mest populære minister. Men nu er han blevet overhalet med flere længder af udenrigsminister Per Stig Møller (K), der i går kunne fejre 25-års-jubilæum som folketingsmedlem.

Under halvdelen af befolkningen synes »godt« eller »meget godt« om statsministeren. Men det samme synes næsten seks ud af 10 danskere om udenrigsministeren. Det viser en meningsmåling, som Zapera har foretaget for MetroXpress.

En slidt regering

Årsagen er, at 2008 - især tvivlen om den danske udlændingepolitik - har slidt meget på statsministeren, mener politisk kommentator Niels Krause-Kjær.

- Regeringen virker slidt, og Anders Fogh Rasmussen personificerer firmaet. Man sidder tilbage med en følelse af, at statsministeren ikke længere har begge hænder på rattet. Samtidig har snakken om hans mulige jobskifte til udlandet ikke gjort det bedre. 2008 har været det absolut ringeste år for regeringen, siger han til avisen.

Fin kommunikator

- For 10 år siden var der en masse snak om, at Per Stig Møller ikke kunne formulere sig og kommunikere. Men han har bevist, at han er en fin og skarp kommunikator. Men samtidig ligger der også en speciel politisk karma omkring udenrigsministeren. Han er Danmarks repræsentant udadtil. Han er tit hævet over slagsmålene på Christiansborg, siger Niels Krause-Kjær, der var pressechef for den konservative folketingsgruppe fra 1997 til 1998 - blandt andet mens Per Stig Møller var partiformand.

Krause-Kjær kalder det »interessant«, at politikere sagtens kan være populære, selv om få stemmer på dem.

For eksempel var det kun hver 10. dansker, der stemte på De Konservative ved sidste folketingsvalg i november 2007. Det forhindrer dem dog ikke i at have to ud af de tre mest populære ministre.

Udenrigsminister Per Stig Møller (K) scorer 58 procent i målingen, forsvarsminister Søren Gade (V) 54 procent, økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) 54 procent og statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) 49 procent.

Zapera-undersøgelsen bygger på 1009 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år og er foretaget i perioden 7.-12. januar.

/ritzau/

Per Stig overhaler Fogh

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce