Pengemand hele livet


Pengemand hele livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det med penge har altid været drivkraften for adm. direktør Henrik Tonsgaard Heideby. Han droppede ud af økonomistudiet på Københavns Universitet for at tjene penge, han tog en elevplads hos Arbejdernes Landsbank, fordi de gav 13 måneders løn for 12 måneders arbejde, og han har siden kun arbejdet i den finansielle verden.

I dag fylder PFA’s øverste chef Henrik Heideby 60 år.

Han har stået i spidsen for PFA siden 2001, hvor han afløste den omdiskuterede André Lublin, som til sidst ragede uklar med bestyrelsen i PFA i kølvandet på Thorsen og Trads-skandalen. Han blev headhuntet fra en stilling som adm. direktør i investeringsbanken Alfred Berg Bank.

Karrieren i den finansielle verden begyndte allerede i 1967 som elev i Arbejdernes Landsbank. Efter fem år fik han job i Finanisieringsinstituttet for Industri og Håndværk (FIH), hvor han med årene steg i graderne. Efter en afstikker til ventureselskabet Dansk Kapitalanlæg vendte han tilbage til FIH, hvor han var adm. direktør fra 1992-1998.

Der var ellers ikke meget, som pegede i retning af en stor karriere for Henrik Heideby. Sammen med flere søskende voksede han op i trange kår i Dronningens Tværgade nummer 19 i centrum af København. Hans far var skrædder, mens moderen var syerske.

Selv om han har nu runder et skarpt hjørne i nærheden af pensionsalderen, så har Heideby ingen planer om at forlade PFA de kommende fem år.

Med en række bestyrelsesposter er det ikke fordi Henrik Heideby har oceaner af fritid. Men en omgang tennis og golf bliver det dog til. (ritzau)

Pengemand hele livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce