Penge øverst på ønskesedlen

Konfirmandholdet stiller op til fotografering, det er Nina yderst til venstre i forreste række.
Foto: Yilmaz Polat

Penge øverst på ønskesedlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Avisen fulgte konfirmand Nina Pedersen på dagen, hvor hun tog det første skridt på vej mod voksentilværelsen

Agedrup: Solen skinner på den lille landsbykirke i Agedrup, og uden for kirken står en ung pige i en smuk hvid kjole og venter på at sige farvel til barndommen og goddag til ungdommen.

Det er en af årets store konfirmationsdage, og det lille lokalsamfund i Agedrup er på den anden ende. Bedømt på antallet af gæster og biler i og omkring kirken ligner det, at det meste af Agedrup har fundet vej til begivenheden.

Pigens forældre, Kim og Anne, står ved siden af og ser næsten endnu mere spændte ud end datteren, Nina Pedersen på 13 år, der om lidt sammen med resten af konfirmationshold nummer to denne søndag tager det store skridt ind i næste kapitel af tilværelsen.

- Dagen betyder rigtigt meget for mig, og jeg har glædet mig meget, slår Nina Pedersen fast, mens der endnu er tre kvarter til hun officielt bliver lidt mindre pige og lidt mere ung kvinde.

Hun har valgt en klassisk hvid konfirmationskjole, der nærmest får hende til at stråle som en lille brud. Jeans, som skribenten til denne artikel i forrige weekend så masser af til en konfirmation i København, har ikke været inde i overvejelserne, og kjolen er købt i en kjoleforretning inde i byen.

- Den faldt lige i min smag, og jeg vidste på forhånd, at det var sådan en kjole i den her stil, jeg gerne ville have, fortæller Nina Pedersen, mens flere og flere mennesker stimler sammen uden for kirken.

Farmand Kim Pedersen kigger stolt på datteren og fortæller, at konfirmationen skal holdes hjemme i huset i Agedrup. Der kommer 14 gæster. I alt regner han med, at det løber op i cirka 20.000 kroner plus gaver. Men hvad gør det, når ens eneste datter har sin store dag.

Ønskesedlen er i øvrigt ikke så lang, men til gengæld er den nem at forholde sig til.

- Jeg har mest ønsket mig penge, da jeg gerne vil spare sammen til nogle ret store ting såsom en bærbar computer, mobiltelefon og sådan noget, fortæller Nina Pedersen.

Fotografen kalder, og hun må skynde sig ind i kirken til det store gruppefoto.

Efter kirken mangler kun festen, gaverne og blå mandag, inden hun kan kalde sig lidt mere voksen end før.
Limousinen må vente, Trine foretrak i det flotte vejr sin nystriglede hest.
Limousinen må vente, Trine foretrak i det flotte vejr sin nystriglede hest.
Foto: Yilmaz Polat

Penge øverst på ønskesedlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce