Overlæge tager karrierehop

Mikael Hansen Nord

Overlæge tager karrierehop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er ikke frygt for Svendborg Sygehus? fremtid, der får Mikael Hansen Nord til at rejse til Odense

SVENDBORG: Ledende overlæge ved medicinsk afdeling på Svendborg Sygehus Mikael Hansen Nord tager endnu et karrierehop. Den 56-årige læge starter 1. januar som ledende overlæge og dermed chef for akutmodtagelsesafdelingen på Odense Universitetshospital, i daglig tale kaldet AMA.

Der er tale om en forholdsvis ny afdeling, der er startet den 1. maj, og Mikael Hansen Nord bliver afdelingens første leder og manden, der får ansvar for at udvikle afdelingen, så den indfrier intentionen bag etableringen, nemlig den, at alle akut-patienter der kommer til det store sygehus i Odense, kommer ind af en og samme dør. Det skulle give både en bedre og hurtigere behandling for den enkelte og en optimal udnyttelse af ressourcerne i et sygehusvæsen, der bl.a. kæmper med at skaffe de nødvendige antal hænder.

- Jeg har faktisk gået et par måneder i sommer og tænkt over, om jeg skulle søge stillingen. Den er som skræddersyet til mig. Det er et meget specialiseret job, som der ikke findes mange af, og derfor slog jeg til. Det er ikke et fravalg af Svendborg, men et tilvalg for mig selv, siger Mikael Hansen Nord, der afviser, at hans beslutning har noget at gøre med den aktuelle debat om akutfunktionens fremtid på sygehuset i Svendborg.

- Man siger jo, at det er sundt at flytte sig; både for en selv og for arbejdspladsen. Nu har jeg været ledende overlæge i syv år, og det har været og er en fantastisk arbejdsplads, men det er måske meget godt, at der kommer nye øjne og se på forholdene, siger Mikael Hansen Nord, der er kandidat fra Odense Universitet i 1983 og derfor kan fejre 25 års læge-jubilæum i år. Han var knyttet til Odense Universitetshospital inden han kom til sygehuset i Middelfart og derfra til Svendborg. Ved tiltrædelse af jobbet i Odense kommer han hjem til det sygehus, hvor karrieren startede, og han kommer også tættere på bopælen. Han og familien har hele tiden haft adresse i Odense.

- I alle årene har jeg kørt til Svendborg, mens man har rodet med motorvejsbyggeriet. Nu er vejen færdig, og så stopper jeg. Sådan er livet, siger Mikael Hansen Nord med et smil. Overlæge, professor Kenneth Egstrup er konstitueret som ledende overlæge på medicinsk afdeling i Svendborg fra årsskiftet.
Mikael Hansen Nord skal i sin nye funktion tilrettelægge forholdene således, at alle akutpatienter i Odense kommer ind af en og samme dør.
Mikael Hansen Nord skal i sin nye funktion tilrettelægge forholdene således, at alle akutpatienter i Odense kommer ind af en og samme dør.
Foto: Jørgen Outzen

Overlæge tager karrierehop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce