Oscar-nomineret islandsk stjernekomponist er død

Den islandske komponist Jóhann Jóhannsson er død 48 år. Reuters/Suzanne Plunkett/arkiv

Oscar-nomineret islandsk stjernekomponist er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En af filmverdenens mest respekterede komponister, islændingen Jóhann Jóhannsson, er død, 48 år.

Johannsson blev fundet død i sin lejlighed i Berlin. Myndighederne har endnu ikke klarlagt årsagen til dødsfaldet. Jóhannsson var en af nutidens mest populære komponister, og han har to gange været nomineret til en Oscar for sin musik. Det skete i 2016 og 2015 for soundtracket til henholdsvis "Sicario" og "The Theory of Everything".

Sidstnævnte film vandt han i øvrigt en Golden Globe for.

På Twitter har flere filmfolk reageret på Jóhannssons død. Blandt andre skriver den amerikanske filmmager Aaron Moorhead:

- Vi har lige mistet Jóhann Jóhannsson - en af de bedste komponister i verden. Han døde, lige da han var ved at komme i gang.

Jóhannsson var blandt andet kendt for at blande elektroniske elementer og klassiske orkesteropsætninger i sine værker.

Han havde også et tæt samarbejde med den fransk-canadiske instruktør Denis Villeneuve. Ud over at levere soundtracket til Villeneuves "Sicario" stod Jóhannsson også bag lyden til "Arrival" og "Prisoners".

Det var også oprindeligt planen, at Jóhannsson skulle have leveret soundtracket til Villeneuves seneste film, "Blade Runner 2049". I sidste ende faldt valget dog på den kendte komponist Hans Zimmer.

Blandt hans ikke-film album er det ambitiøse "IBM 1401, A User's Manual," som er baseret på optagelser af Johannssons far, som var videnskabsmand, og som eksperimenterede med en tidlig computer i Island i 1960'erne. (Ritzau)

Oscar-nomineret islandsk stjernekomponist er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce