Opskriften


Opskriften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

på et godt liv Portræt

Oversygeplejerske og regionsrådsmedlem Ingeborg Moritz Hansen, Ladby, fylder 60 år

De fynske venstrevælgere skænkede hende en fornem gave, da de i november genvalgte hende til regionsrådet i Region Syddanmark.

Juledag får familie, venner og kolleger chance for at vise deres gavehumør. Da fylder oversygeplejerske Ingeborg Moritz Hansen, "Møllegaarden", Odensevej 314 i Ladby nær Kerteminde 60 år.

Ingeborg Moritz Hansen har gennem årene sat sit tydelige aftryk på sit arbejde, den politiske verden og det frivillige foreningsliv. Der står dyb respekt om hendes person og indsats, og i den brede omgangskreds undrer man sig ofte over, hvornår og hvordan hun kobler af.

- Jeg har min egen opskrift, siger hun. Jeg kobler af ved at lave noget andet. Generer ny energi til at arbejde - ganske enkelt ved at arbejde.

Ingeborg Moritz Hansen har i mange år haft sit hjem i Ladby ved Kerteminde, hvor hun også boede som ung. Hendes far er den kendte kvægavler og senere mejeriejer Holger Moritz Hansen, som i dag er 85 år og bor på den nærliggende "Pilegården". Sin mor mistede hun i 1997, og familien passede hende den sidste tid hjemme på "Pilegården".

- Jeg kunne slet ikke forestille mig ikke at have base her. Det er så berigende for mig, og er mit grundlag for et godt liv, siger hun.

Sygdom har også sneget sig ind på Ingeborg Moritz Hansens liv. Hun blev i 2003 ramt af slidgigt og har været medforfatter til en bog om sygdommen. Gigten holdes i ave med medicin og - siger hun - "måske med min optimisme."

Ingeborg Moritz Hansen har siden 1973 været sygeplejerske. Hun er uddannet ved Odense Sygehus, og har i de forløbne 35 år arbejdet på en flere afdelinger. I 1988 blev hun oversygeplejerske på Anæstesiologisk-Intensiv Afdeling V, hvor hun siden har været en nøgleperson.

Samtidig har hun videreuddannet sig teoretisk og fagligt bl.a. som afdelingssygeplejerske og sygeplejelærer, og i faglige tidsskrifter bruges pennen flittigt. Hos kolleger på OUH betegnes hun som en inspirerende leder, omsorgsfuld, loyal og konstruktiv.

Som politiker har hun repræsenteret Venstre i Fyns Amtsråd, og da amterne blev til regioner, søgte hun opstilling til det nye regionsråd i Vejle. Her tager hun nu fat på sin anden periode med det politiske mål at gøre Region Syddanmark til borgernes region.

- Jeg vil være borgernes forlængelse og ikke systemets vogter, siger hun.

Gymnastikken har altid fyldt meget i hendes liv og hverdag. Hun begyndte at undervise for over 30 år siden, blev senere leder og var fra 2000 til 2007 formand for DGI Odense.

Det sidste lillebitte hul i hendes kalender er helliget familien og rejser til bl.a. Østrig og England.

Opskriften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce