Ole Gotskalk Vejbæk fylder 70


Ole Gotskalk Vejbæk fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fhv. lektor, Ole Gotskalk Vejbæk, Karrebæksminde, tidligere Nyborg, fylder 70 år tirsdag den 16. maj.

Efter 34 år ved HF og VUC i Herning, heraf de 18 år som en meget respekteret og værdsat del af ledelsen, bosatte Ole Gotskalk Vejbæk sig med sin Kirsten i Karrebæksminde ved pensioneringen i 2012.

Han er barnefødt i midtsjællandske Nyrup. Det faderlige ophav var her lærer, som efter nogle år på Orø i Isefjorden fik sit skoleinspektør-virke i Nyborg.

Ole tog derfor sin studentereksamen fra Nyborg Gymnasium. Han blev siden cand.mag. i historie og engelsk fra Københavns Universitet inden det lange livsværk indledtes i Herning, hvor han både nåede at være leder af hf-enkeltfag og 2-årig hf.

Hans store interesse for arkæologi førte i studietiden til job ved Nationalmuseets middelalder-afdeling, som også dannede baggrund for hans historiske kandidat-speciale.

I ferier og fritid har han på professionelt plan været tilknyttet Varde Museum og desuden været med til kirkeundersøgelser mange steder, herunder i engelske Winchester.

Han er forfatter til mange professionelt værdsatte faglitterære historisk-arkæologiske artikler, bl.a. udgivet gennem Jysk Arkæologisk Selskab ved Moesgaard Museum i Aarhus. Sejlsport er der også blevet tid til.

Ole Gotskalk Vejbæk er også privat optaget af at yde noget for andre og har således siden 2013 været broder i Odd Fellow Ordenen, i Loge nr. 107 Suså, Næstved.

Her har han de seneste to år haft logens meget betroede embede som kapellan.

På familiesiden har fødselaren arkitekt-datteren Bodil, pilot-sønnen Peter, og gymnasie-eleven Anne Sofie. (Berlingske)

Ole Gotskalk Vejbæk fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce