Og hvad siger Hansen?

Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand Bent Hansen i samtale med Minister for sundhed og forebyggelse, Jakob Axel Nielsen på Silkeborg Sygehus.

Og hvad siger Hansen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En af landets magtfulde politikere, regionernes førstemand, Bent Hansen, fylder 60 år

- Hvad min mand laver i fritiden? Han løber, men ellers arbejder han altid.

- Er han flink til at give en hånd med i haven eller i køkkenet?

- Han ville sikkert gerne, men har ikke tid, forstår du. Til gengæld er han en stolt bedstefar til vores fire børnebørn, fortæller overlærer Anna Marie Blach Hansen i telefonen.

Hun har i 38 år været gift med en af landets mest travle og kendte politikere, regionsformand Bent Hansen. Parret bor i Kjellerup midtvejs mellem Viborg og Silkeborg.

Torsdag er det 60 år siden Bent Hansen blev født. Han voksede op i et arbejderhjem i landsbyen Them syd for Silkeborg, hvor far var kommunal opsynsmand og moderen postekspeditør. Her blev han opflasket med socialdemokratiske dyder og tanker, og selv har han altid været tro mod det gamle arbejderparti.

I 1969 blev han student fra Th. Langs Gymnasium i Silkeborg. Han drog til Århus for at læse videre og blev i 1976 cand. mag. i historie og samfundsfag. Herefter arbejdede han som undervisningassistent ved Århus Universitet, inden han i 1978 blev ansat som adjunkt ved Viborg Katedralskole.

Sideløbende med sin undervisning af unge håbefulde jyder i domkirkebyen blev han engageret i politisk arbejde, og i 1982 blev han valgt ind i Viborg Amtsråd. Han valgte at bruge sine kræfter i udvalget for teknik og miljø og senere i sygehusudvalget, inden han i 1990 kunne sætte sig for bordenden som Amtsborgmester og blev fuldtids politiker.

Her sad - eller rettere - arbejdede han uafbrudt frem til 2006, da kommunalreformen gjorde Viborg Amt til historie og Region Midtjylland så dagens lys.

Vælgerne i det midtjyske var godt tilfredse med det arbejde, som Bent Hansen udførte for dem, så helt naturligt er han i dag formand for det 41 mand store Regionsråd og dermed førstemand for regionens 1,2 millioner indbyggere.

Han er samtidig formand for Danske Regioner, som er en af de mest indflydelsesrige interesse-organisationer i landet. Som sådan er fast gæst i medierne og ikke mindst i tv-nyhederne, når tunge emner som sundhed, løn- og arbejdsforhold, sygehuse og trafik er til debat.

- Vi har nu forbindelse til Bent Hansen. Hvad er din kommentar?

Sådan lyder det døgnet rundt, på DR eller TV 2, og Bent Hansen leverer hver gang regionernes svar hvad enten det er fra København, dagligstuen hjemme i Kjellerup eller et mødelokale et eller andet sted i landet.

Listen med Bent Hansens tillidsposter er lang som en smørrebrødsseddel på en velassorteret restaurant. Det giver ham en enorm magt og indflydelse, men er samtidig grundlaget for det finmaskede netværk, han bruger til at træffe de rigtige beslutninger på de rigtige tidspunkter. Og her er han kendt som mere pragmatisk og resultatsøgende, end selv mange socialdemokratiske partifæller bryder sig om.

Hjemme i sin egen regionhar han fået lagt brikkerne på plads i den kommende hospitalsstruktur, han arbejder ihærdigt på at styrke det grønne islæt i regionen og så har han været primus motor bag en samarbejdsaftale med Shanghai Byprovins, så Region Midtjylland i dag har en søster i Kina, som han stolt skriver på sin hjemmeside.

Bent Hansen er også gået i brechen for en bro over Kattegat, som han finder vil være det mest betydningsfulde element for en ligelig udvikling af Øst- og Vestdanmark, man kan forestille sig.

På privatfronten er Bent Hansen far til to døtre og en søn. Den ældste datter, Pernille Blach Hansen, gik i sin fars fodspor og blev aktiv socialdemokrat. Det førte til en plads i Folketinget, som hun imidlertid forlod i protest mod formand Helle Thorning-Schmidt og den ny partiledelse og i stedet er blevet embedsmand i Randers.

Og hvad siger Hansen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce