Odense-drengen på AaB’s succeshold Portræt

Se billedgalleri
Aab's højre back, Kasper Bøgelund, var ikke begejstret over stjernespilleren Robinho's indsats i kampen.

Odense-drengen på AaB’s succeshold Portræt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter ti år som professionel fodboldspiller i udlandet har Kasper Bøgelund fra Odense fundet sin plads i Aalborg

Kasper Bøgelund er født i Bellinge, har boet i Holland og Tyskland, og er nu efter godt ti år i udlandet havnet i det nordjyske.

Her er den 28-årige fynbo blevet fast mand på AaB’s succesrige fodboldhold. Sidste sommer fik han sin debut i den danske superliga, og tiden siden da har været en lang triumf frem ad grønsværen.

Han blev dansk mester med AaB, og har været med i både Champions League og nu senest EUFA Cup’en for de rødhvide nordjyder, som af kyndige eksperter bliver betegnet som Danmarks for tiden bedste fodboldhold.

- Bøgelund er en fighter af Guds nåde, lyder skudsmålet fra sportsredaktør Abildtrup på denne avis.

I aften skal den stærke fynbo igen i kamp. Han er rejst fra Aalborg til England, hvor AaB i aften møder Manchester City i første runde af ottendedels-finalen. Returkampen spilles hjemme i Aalborg næste uge.

Efter de glade barneår i Odense med fodbold i OB skrev Bøgelund som kun 17-årige sin første professionelle kontrakt. Det var Frank Arnesen, der havde spottet det fynske talent, og han hentede ham til PSV Eindhoven, hvor Bøgelund blev indlemmet i den berømte fodboldskole.

Han måtte slide og slæbe sig op i hierarkiet, og i marts 2000 fik han endelig debut på førsteholdet. Den følgende sæson blev hans egentlige gennembrud. Han spillede 24 kampe sammen med de hollandske stjerner, og gjorde det så godt, at Morten Olsen satte ham på landsholdet.

Desværre har en række skader spændt ben for den stærke højreback i flere omgange. Han synes nu inde i en god bølge, og befinder sig som en fisk i vandet på succesholdet ved Limfjorden.

- Det føles vidunderligt at være hjemme i Danmark igen. Næsten som at have ferie hver dag. Og så er dansk tv langt bedre en hollandsk og tysk, har han med begejstring fortalt i et interview.

Han finder også de nødvendige udfordringer i AaB, og har store roser til dansk fodbold.

- Siden jeg forlod OB i 1998, har udviklingen været fænomenal, og vi klarer os da også bedre og bedre ude i de store europæiske turneringer, siger han.

Også udenfor rampelyset er Bøgelund faldet godt til i Aalborg.

- Nordjyderne er et utroligt varmt folkefærd, og min kæreste Maria, min søn Malthe og jeg selv er blevet fantastisk flot modtaget, siger han.

Den lille familie har slået sig ned i bydelen Skalborg, og klubkammeraterne siger drillende om Bøgelund, at han er blandt de hurtigste i bad efter træningen, fordi han skal hjem og lege med sin søn.

Som andre professionelle sportsfolk må Bøgelund leve med en usikker fremtid. Han har i de ti år i udlandet været så grusomt meget igennem med skader, og bentøjet er trods alt blevet 28 år.

Foreløbig er både AaB og han glad for partnerskabet, og måske bliver kontrakten forlænget.

- Vi er som sagt faldet rigtig godt til i Aalborg. Ja, vi har talt om, at her kunne vi faktisk bo altid, siger han.

Foreløbig gælder det æren for sit hold og sin arbejdsgiver: AaB. I weekendens kamp mod FC Nordsjælland var Kasper Bøgelund sit holds bedste. I aften gælder det de stærke englænderne fra Manchester City.

Odense-drengen på AaB’s succeshold Portræt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce