OL-vært med slag i


OL-vært med slag i

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maria Yde er klar til at guide seerne gennem OL. Selv glæder hun sig især til at se trampolinspring

I eftermiddag går det løs med åbningsceremonien, og snart vil tv-skærmene flyde over med billeder af spydkastere, hurtigløbere og baseballspillere.

På Danmarks Radio står studievært Maria Yde sammen med kollegerne Mads Steffensen og Søren Reedtz klar til at guide seerne gennem de mange discipliner.

Og mens de af os, der stadig har ferie, kan starte dagen med at smække benene op på sofaen og zappe rundt mellem de forskellige sportsgrene, går Maria Yde (33) nogle særdeles arbejdsaktive dage i møde.

- Jeg skal i studiet omkring hveranden dag, og jeg er meget spændt, for OL er jo en kæmpebegivenhed. Jeg tror, der bliver drøn på, og jeg tror også, det bliver rigtig sjovt, siger hun.

Maria Yde afsluttede i 1998 en samfundsvidenskabelig basisuddannelse fra Roskilde Universitetscenter, og i 2002 blev hun bachelor i journalistik fra Syddansk Universitet i Odense.

I løbet af sin studietid har Maria Yde også været i Amsterdam, hvor hun læste international politik, menneskerettigheder og antropologi på Vrije Universitet.

Så hun er godt klædt på til at dække legene fra Beijing.

De næste tre uger sender DR i alt 350 timers olympisk fjernsyn.

Selv glæder Maria Yde sig især til at se trampolinspring.

- Det er simpelthen så fascinerende at se på. Det må være fedt at stå der og hoppe. Jeg elsker selv at springe i trampolin, fortæller hun.

Foruden trampolinspring ser hun også frem til at følge banecyklisterne, de danske håndbolddrenge og tennisspilleren Caroline Wozniacki.

- Det bliver spændende at se, hvordan de klarer sig. Jeg kommer nok til at lade mig rive med og hoppe, mens jeg hepper, siger Maria Yde, der også selv er en ivrig tennisspiller.

Det har hun været lige siden, hun som barn voksede op i Taarbæk ved København.

For tiden spiller hun tennis med en tidligere kollega en gang om ugen. Desuden trækker hun ofte i løbeskoene og jogger en tur.

- Både tennis og løb er motionsformer, som er nemme at passe ind i et arbejdsliv. Og så er det jo skønt at være uden for om sommeren.

Maria Yde begyndte sin journalistiske karriere i 2002 på TV 2 Lorry, hvor hun både fungerede som studievært og reporter.

Senere hoppede hun fra lokal- til kriminalstoffet som studievært på "Station 2" og "Efterlyst" på TV 2.

Og i 2005 dykkede hun for alvor ned i det kriminelle univers, da hun blev pressekonsulent i Kriminalforsorgen.

Efter en afstikker til TV 2 News, har Maria Yde siden marts i år været studievært på DR Sporten. Og det er i høj grad et job, hun trives med:

- Det skønne ved sport er alt den begejstring, der følger med. Udøverne yder deres ypperste, og der er så meget glæde i sport. Det er skønt at være med til at formidle, fastslår hun.

OL-vært med slag i

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce