OL-guld til danske kokke


OL-guld til danske kokke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det danske kokkelandshold kom helt til tops i Erfurt

Glæden var euforisk, da det danske kokkelandshold forleden sikrede sig hele fire gange olympisk guld ved det mesterskab, der over en hel uge er afviklet i tyske Erfurt.

Det er aldrig tidligere lykkedes for Danmark at markere sig på så smuk vis, og team manager Per Mandrup havde svært ved at gøre sig forståelig, da Stiftstidende fik fat på ham midt under medaljeoverrækkelserne.

Holdet, der består af 12 personer - alle allerede nu særdeles velanskrevne kokke og konditorer - vandt tre af medaljerne i de tre delelementer i disciplinen "koldt bord." Her bedømmes aperitif, hovedret og dessert for sig.

Den sidste guldmedalje kom i "varmt køkken," hvor holdet skulle frembringe en tre retters menu til 100 personer.

Holdet har trænet i årevis og demonstrerede formen, da det stod bag menuen ved prins Joachim og prinsesse Maries bryllup i forsommeren. I den forbindelse takkede prinsen ved at acceptere protektorrollen for landsholdet.

Blandt de 12 olympiske mestre er fynske Lars Petersen fra Nyborg.

"Jeg er renlivet fynbo, men arbejder nu på Henne Kirkeby Kro, sagde en glædestrålende Lars Petersen i telefonen.

"Det er så fantastisk, at fire års hårdt trænings- og konkurrencearbejde nu har båret frugt. Vi er i de fire år gradvist vokset med opgaverne og placeringerne. Vi startede med at få diplom, siden bronze- og sølvmedaljer. I dag fik vi kronen på værket."

Lars Petersen er på holdet som konditor. Han er udlært som kok på det tidligere Restaurant Skoven i Odense og supplerede herefter med uddannelsen til konditor hos Bojesens Chokolade i København.

De øvrige olympiske mestrer er: Rasmus Kofoed, Thorsten Schmidt, Allan Poulsen, Rasmus Errebo, Anne Bruun Jessen, Ninna Bundgaard, Ronni Mortensen, Michael Munk, Jeppe Graa, Kristinn Kristinsson og Brian Brøckner.

OL-guld til danske kokke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce