Nyheder med glimt i øjet


Nyheder med glimt i øjet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Per Christiansen fra Nyborg har både været omkring avis, radio og vejrudsigten før TV2 Nyhederne. Hans hjerte banker nu stadig for radio - og for at lave fis med kollegerne
Af alle steder begyndte det i en nedlagt blomsterbutik i Nordborg tilbage i 1982. Her sad en ganske ung Per Christiansen just udklækket fra Danmarks Journalisthøjskole og baksede for første gang med journalistikkens virkelige verden.

- Jeg fik et job som lokalredaktør på Dagbladet Vestkystens Nordborg-redaktion efter uddannelsen. Men jeg var den eneste på redaktionen, og jeg skulle fylde godt en side i avisen hver dag. Det var virkelig hårdt arbejde, men også dér min lyst til journalistikken for alvor blev skærpet, fortæller Per Christiansen.

I dag 22 år senere har passionen for journalistik plantet 52-årige Per Christiansen solidt i såvel værts- som redaktørstolen på TV2 Nyhederne. I godt otte år har han dissekeret nyhedsstrømmen og skåret den ud i fine ryttere til seerne - ofte med et drilsk glimt i øjet.

På avis i Nyborg

Efter to års ansættese på en avisredaktion på Als arbejdede Per Christiansen to år som lokalredaktør for Fyns Amts Avis i Nyborg. Så tilbød DR Fyn og radiobølgerne sig, og det blev til ti år som først reporter og siden hen morgenvært.

- Det var på radioen, jeg opdagede, at jeg godt kunne lide at være formidleren i stedet for journalisten i marken. De ti år på radioen var fantastiske, for radiomediet er vidunderligt. Mennesket er i fokus i stedet for mediet - det kan jeg godt savne på tv, siger Per Christiansen.

Sprogø-vejrudsigten

Alligevel lod han sig lokke, da TV2 i midten af halvfemserne stod og manglede noget journalistisk pondus i vejrudsigten. Men trods et par tv-optrædener foran vejrkortet og en fin udsigt fra skrivebordet på Sprogø, sagde han op efter syv måneder.

- Der var ikke andre end mågerne at lave fis med derude, og jeg er et tryghedsmenneske og afhængig af at kunne lave fis og ballade med andre for at trives. Jeg svor, at jeg aldrig skulle lave fjernsyn igen, fordi det er et krævende og besværligt medie, med en hulens masse planlægning. Men så tilbød TV2 mig jobbet som nyhedsvært, siger Per Christiansen.

Skrige i Føtex

Efter otte år bag skærmen har Per Christiansen slået sig fast som den troværdige og nydelige mand med det drilske blik i øjnene. Kolleger og venner må finde sig i hans drillerier og practical jokes såvel uden for sendetiden som i mere stuerene drillerier på skærmen - man kan aldrig helt vide sig sikker.

- Men jeg har måttet moderere min optræden ude i virkeligheden en del. Jeg kan jo ikke fastholde min troværdighed over for seerne, hvis jeg ligger og råber og skriger på gulvet i Føtex - som jeg gjorde før i tiden, fortæller han og griner ved tanken.

- Eller fylde mine venners indkøbskurve med 30 liter mælk, mens de kigger den anden vej. Det går ikke, så tænker folk bare "hvad fanden er det for en tosse". Så i stedet holder jeg mine jokes inden for murerne på TV2, siger Per Christiansen. Energien fra de undertrykte drillerier får Per Christiansen løbet væk på håndboldbanen. Som særdeles aktiv old-boys-spiller i hjembyen Nyborg får den ikke for lidt under kampene.

Journalist i fritiden

Men i fritiden har Per Christiansen generelt svært ved at lægge journalistikken væk. Det gør det selvfølgelig ikke nemmere, at hans kone også arbejder som journalist.

- Vi diskuterer i den grad meget journalistik hjemme. Nogen siger, at journalist-par bør lade arbejdet blive uden for hjemmet, men for mig er journalistik ikke et arbejde, det er en indstilling. Jeg er hele tiden journalist - også når jeg har fri. Det er ikke rigtig noget, jeg selv kan styre, siger han.

Ved siden af værtsrollen har Per Christiansen dog fundet tid til at indlæse ikke mindre end 70.000 ord til en cd-rom for talehæmmede. Cd-rommen indeholder alle danske ord og bliver også brugt i danskundervisningen til indvandrere.

Nyheder med glimt i øjet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce