Nyheder frem for alt

Foto: Isak Hoffmeyer, TV 2.

Nyheder frem for alt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chefen for TV 2 Nyhederne, Michael Dyrby, Odense, fylder 50 år tirsdag

Han er chef for et af landets største nyhedsmedier, bor på solsiden i det pænere Odense og er fast inventar på den billige langside, når OB spiller hjemme på Fionia Park.

Her på tribunen kan konkurrence-mennesket Michael Dyrby, som tirsdag fylder 50 år, få afløb for alle sine følelser. Godt nok har han fra studieårene i Århus levnet en plads til AGF i sit fodboldhjerte, men siden 1994, da han blev ansat på TV 2 i Odense, har han mandsopdækket det lokale OB superliga-mandskab.

Det er i øvrigt en lidenskab, han deler med sin øverste chef, TV 2-direktør Merete Eldrup, der selv som ung pige i byen spillede i OB's blåhvide striber.

Nogen stor karriere som sportsmand har Michael Dyrby ikke haft, selv om han efter egen opfattelse har gjort det fremragende med både fodbold, håndbold og badminton. Chancen for det store gennembrud synes nu forpasset, med mindre han gør alvor af et tilløb til at blive golfstjerne. Foreløbig er det blevet til en hulens masse penge i indskud og kontingent i en lokal klub uden han har taget sig sammen til at møde frem ved første hul.

I det hele taget er det ikke megen fritid, nyhedschefen bevilger sig selv i vagtplanen. Hjemme hos familien på Hunderupvej 147 farer han ofte som en hvid tornado frem til fjernbetjeningen for liiige at se TV 2 News, CNN eller en fodboldkamp. Han har netop erhvervet et lillebitte sommerhus i Dalby Bugten på Hindsholm, som heldigvis ikke er blevet oversvømmet, og her håber hans kone, Helle Høy, som han mødte på TV 2, at han kan drosle lidt ned, når arbejdspresset er for stort.

Og pres er der til stadighed på chefen for TV 2 Nyhederne. Reklameindtægterne svigter og seerne viger til hans nyheder på TV 2. Tilmed må Michael Dyrby og hans afdeling bøde for tidligere direktør Per Mikael Jensens mere eller mindre flyvske projekter i den store TV 2-familie, der som skeletter i skabet er raslet ud bag den ny direktør, Merete Eldrup.

Det betød, at Michael Dyrby forleden nødtvunget måtte tage sparekniven frem af skuffen i chefskrivebordet på Kvægtorvet i Odense. Han sagde farvel til 42 medarbejdere, hvoraf de 24 blev direkte afskediget. Mange af dem har han haft som nære kolleger, siden han i 1994 fløjtende gjorde sit indtog på midtergangen på Kvægtorvet.

Dyrby havde da arbejdet seks år som reporter og redaktionssekretær på TV 2's regioner i Holstebro og Århus, og nyhedschef Svenning Dalgaard havde udset den unge dynamiske og ambitiøse nyhedsjæger som en perfekt spiller på det succeshold, der da havde givet det tidligere ætermonopol TV-Avisen baghjul hos seerne.

I 1997, da Jens Gaardbo blev nyhedschef, sprintede Michael Dyrby helt frem i feltet, og var en effektiv souschef og højrehånd for den tidligere nyhedsvært. Vejen var dermed banet til chefkontoret, som Gaardbo forlod i 2003, og her har Dyrby tilbragt det meste af sin tilværelse siden.

Som nyhedsnarkoman ser Dyrby det som sin rolle, ja nærmest pligt, at være først med nyhederne.

- Vi går i luften fem minutter før dem. Er I med, har han ofte råbt ud over studiet, når DR har varslet ekstraudsendelse eller live med de kongelige.

Derfor var det også en sejrssikker nyhedschef, der i maj 2006 sammen med Per Mikael Jensen, TDC og Viasat kunne afsløre, at TV 2 News var en realitet.

- Jeg kom til TV 2 i 1994 med forventning om, at stationen ville starte en decideret nyhedskanal. Planen har så været lagt i skuffen i en tid, men nu er kanalen her, lød det fra en begejstret Michael Dyrby.

Som chef for en afdeling med cirka 280 yderst forskellige medarbejdere i Odense, København, Washington, London, Bruxelles, New York og Jerusalem skal Dyrby altid være klar til at forsvare og forklare kriterier, præsentation og alt andet, der har med nyhedsformidling på TV 2 at gøre.

Han har måtte sende folk til krigszoner, lave regler for brug af skjult kamera, forflyttet en souschef efter den såkaldte Triple A-sag, indskærpet dresscode for studieværter og været mægler, når temperamentet hos mindre beskedne medarbejdere er blusset op.

Han har til stor ærgrelse måtte se gode folk rejse over til konkurrenten i DR-Byen, som i dag nyder gavn af en hel koloni af eks-TV 2'ere, og nu senest har han måtte fyre godt en snes af sine medarbejdere.

Nedskæringerne får dog ikke nyhedschefen til at ryste på hånden.

- Det lyder kynisk, men jeg tror, seerne skal have luppen frem for at opdage det. Ambitionen er, at vi fortsat skal være stærke i at indsamle nyheder. Vi vil måske mangle hastighed og omhyggelighed, og det kunstneriske indtryk bliver måske ikke helt det samme, siger Michael Dyrby til fagbladet Journalisten.
Foto: Isak Hoffmeyer, TV 2.

Nyheder frem for alt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce