Ny professor ved SDU


Ny professor ved SDU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jens Søndergaard tilknyttet Institut for Sundhedsforskning

Læge, ph.d. Jens Søndergaard er ansat som professor ved Forskningsenheden for Almen Medicin, Institut for Sundhedstjenesteforskning under Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet.

Her vil hans forskning koncentrere sig om behandlingsforløb inden for kræft og kroniske sygdomme.

Den 44-årige Jens Søndergaard har siden 2002 været seniorforsker og souschef ved Forskningsenheden for Almen Praksis, Aarhus Universitet og fra 2006 tillige lektor i almen medicin ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, SDU.

Samtidig har han været praktiserende læge på deltid i Middelfart og efterfølgende i Odense. Han er gift med praktiserende læge Lene Søndergaard, som han har to børn med. Familien bor i Fredericia.

Han har siden sin kandidateksamen beskæftiget sig med forskning med fokus på brug af lægemidler og ordination af disse. I 2002 forsvarede han således sin ph.d-afhandling inden for emnet med titlen: "Feedback on general practitioners' prescribing patterns." Herudover har han forsket i kræftsygdomme, herunder i forsinkelser i diagnostik af kræftsygdomme og i rehabilitering og palliativ behandling (smertelindring) af kræftpatienter.

Han har endvidere været involveret i flere forskningsprojekter, bl.a. vedrørende børns overvægt og rehabilitering af hjertepatienter. Han har publiceret og holdt foredrag i ind- og udland og været censor og bedømmer i en lang række videnskabelige sammenhænge.

Ægte vendelbo

Jens Søndergaard er opvokset i Frederikshavn og blev student i 1982 fra Frederikshavn Gymnasium og HF-kursus. Han tog lægevidenskabelig kandidateksamen i 1990 fra Syddansk Universitet, og han blev uddannet til speciallæge i almen medicin i Nordjylland og uddannet til speciallæge i klinisk farmakologi ved Odense Universitetshospital og Klinisk Farmakologi, Syddansk Universitet. Han har en række ansættelser bag sig ved fynske og jyske sygehuse samt på Bornholm.

Han er blandt meget andet formand for Dansk selskab for almen medicins Forskningsudvalg.

Ny professor ved SDU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce